– Efter en noget sløj laksesæson med alt for meget blæst, koldt vand, og for meget arbejde, havde de mange dårlige ture givet mig lidt grå hår, fortæller Rasmus Hachmann. – Jeg så derfor frem til ugen, hvor vi skulle have været til TMB. Lidt motorproblemer satte dog lige dette en uge frem. Og jeg måtte tilmed fiske på turen alene.

– Vel ankommet til Bornholm fik jeg lige nogle hyggelige dage på Nordvestsiden med de andre fra Raymarine holdet, men det blev dog ikke til meget, da de fleste fisk var undermålere – på nær en enkelt flot fisk på cirka ti kilo, som jeg smed på netkanten! Om det var iveren, utålmodighed eller bare lidt rust, der skulle bankes af ved jeg ikke, men krogholdet røg og væk var skønheden.

– I mellemtiden havde min gamle ven Kasper indfundet sig, og efter endnu en dag med 5-6 undermålere kunne han berette om bedre fiskeri på efterårs/vinterpladserne syd for Nexø. Så afsted det gik med at få flyttet båden. Den gode slidsomme rutine for en trollingfisker. Men jeg skal da lige love for, at det gav pote: Allerede på første dag havde jeg otte fisk oppe at vende med fem pæne spisefik iblandt, og der var et blændende flot solskinsvejr. Så dagen efter måtte jeg selvfølgelig tilbage til samme lykke spot.

– Jeg havde set, at vandet var en anelse varmere, og med de forgående dages observationer vidste jeg, at fiskene ikke ville bevæge sig hurtigt og alligevel gerne have noget, der var lidt bevægelse i. Jeg derfor havde rigget op med alt, hvad den kunne trække af flashere med korte forfang og brisling/løjer, små hidsige blink, dodgere foran blink samt alt hvad skuffen ellers havde af tricks. Godt ude mod området satte jeg hurtigt grejet, og endnu før kaffen var løbet igennem gik den første fisk på, og så tog tingene ellers fart! Jeg nåede ikke længere end til den halve kop kaffe den dag, for hver gang jeg fik sat grejet, gik der en ny stang. Laksene var praktisk talt over alt; i dybet, på overfladen og alt der imellem.

– På et tidspunkt stod jeg endda med fire fisk på, og flettede liner i vildskab. Og bedst som jeg endelig ville sætte mig og nyde vejret med en kold øl, gik endnu en stang. Ak – satans tænkte jeg, nu igen! Denne gang var det den næstyderste sideplaner. Jeg troede egentlig ikke, at det var så stor en fisk igen, og da den havde viklet sig godt ind i to andre sideplanere, gik jeg i gang med at filtre det lidt ud, efterhånden som jeg trak dem alle tre ind. På et tidspunkt stod jeg med linen med laksen i hånden, og overvejede om det ikke måske ville være nemmere bare at hale den ind sådan, og slippe for at filtre linerne ud!

– Meeeen – ved nærmere eftertanke var det nok ikke så kvikt et træk, da jeg var alene, og en landing på håndline statistisk ikke er skide godt, men eftersom fisken opførte sig meget pænt gav jeg mig tid til at kludre linerne ud. Jeg fik hevet fisken godt ind, og først en 5-6 meter fra båden indså jeg, hvor stor den var, og at det trods alt nok var klogt at have den på stangen i stedet for hånden. Jeg fik bakset nettet frem, og med rutinen fra de forgående 11 fisk, skovlede jeg den hurtigt i nettet, og føj for en overraskelse! Den var sgu noget større end først antaget, og da vægten viste rundt de sytten kg, kunne jeg kun takke lakseguderne for endnu en pragtfuld dag på havet. Mig bekendt en af de få fisk på den størrelse i denne sæson. Så klokken 13.30 kunne jeg konstatere, at jeg var sulten, glad, havde et net med hul i samt en kølekasse med havets lækkerier, så nok måtte være nok: Jeg riggede af og tøffede langsomt i havn imens jeg nød turen, og de gaver havet kan velsigne os med.

– Storlaksen blev for øvrigt snuppet på en gammel kending, der har stået for langt størsteparten af de grovere fisk jeg har fået igennem tiden, nemlig et af mine gamle norske Delfin blink, Kulpkrokodil i kobber på 30 gram. Det blink kan noget helt særligt, når det kommer til vandrelaks, og tvivler i, så spørg de lokale guider, der vil grine smørret og påstå at løbet er tæt imellem det og den næsten identiske ABU Hammer. Jeg kan ikke være mere taknemmelig for en dag som denne, og at rusten igen er støvet af Rødlok og hendes skipper.

 

Hvidovre Sport

 

Rødlok på laksetrolling ved Bornholm

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This