– Sammen med min fiskemakker Christian fra Aarhus skulle vi bruge en dag ved Varde Å, fortæller Kasper Rahbeck. – Solen stod højt på himlen, og humøret var højt. Efter 6 timers fiskeri med en Karl K spinner uden at mærke eller se fisk, faldt snakken på om vi lige skulle tage det sidste stryg – og så hjemad. Som kun en laks kan hugge, var den der pludselig, da vi mindst ventede det. Trætheden forlod kroppen og blev erstattet af eufori. Efter en fight på cirka 10 minutter kom fisken til syne, og den var stor.

– Christian tog mit net og begyndte at gøre sig klar til at lande fisken, men mit net så pludselig mikroskopisk lille ud i forhold til fisken. Nettet var ALT for lille… Han forsøgte at få hovedet i nettet, men den slog med halen, så kampen fortsatte i åen, for den var ikke træt endnu. Der var pres på linen, og jeg prøvede at huske at holde den stramt.

– Efter yderligere fem minutter viste den igen træthed, og Christian er klar med nettet igen. Jeg ved ikke, hvordan det lykkedes, men med kun det halve af fisken i nettet og en hånd på halen, kom den op. Det var en flot laks på 101 cm og 10,2 kg. Alt i alt en fantastisk forårsdag ved åen, hvor alt gik op i en højere enhed. Jeg må vist hellere få købt mig et større net.

 

https://www.friluftsland.dk/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This