Nicolai Juulsanger var målløs da han fangede denne store laks på hele 95 centimeter og 7,35 kilo i et lille vestjysk å.

25.10.2011 – NICOLAI JUULSANGER var lørdag den 22. oktober med sin fætter på tur til en lille å i det vestjyske. Denne tur var en fødselsdagsgave til Nicolai fra sin fætter, og en bedre dag kunne Nicolai næppe have forstillet sig.

– På vej i bilen fortalte jeg min fætter, at jeg ikke havde fanget nogle fisk i år, beretter Nicolai, der også er juniorleder i Holstebro og Omegns Fiskeriforening. – Ikke udover et par undslupne regnbueørreder fra januar i samme å. Vi begyndte fiskeriet på et lidt kedeligt stræk. Da jeg kender åen godt, foreslog jeg, at vi gik længere opstrøms, hvor åen var rimeligt uberørt. Vi gik et par kilometer op af åen, og da vi var på vej hen til et sving, kiggede jeg på svinget, hvor jeg pludselig fik et chok! Et eller andet stort vendte i åen. Jeg troede, det var en odder, da jeg ikke havde set en hale. Min fætter så kun bølgerne og troede, at det var en 2 kilos fisk. Han fik først lov til at fiske til fisken, og da han var færdig, ville jeg prøve et par kast. Jeg skiftede til en størrelse 4 Mepps spinner, og efter tre omdrejninger på hjulet var der fast fisk!

I starten føles fisken ikke så stor da fisken svømmede nedstrøms, men pludselig eksploderede fisken!– I starten føles fisken ikke så stor da fisken svømmede nedstrøms, men pludselig eksploderede fisken og sprang helt fri af vandet. Her kom dens størrelse til syne, og nøj hvor var den stor! Jeg kunne konkludere, at det var en laks. Efter dette spring begyndte en drabelig kamp på 10-15 min, hvor fisken lave mange korte, men brutale udløb og sprang endnu en gang fri af vandet. Min fætter landede fisken cirka 30 meter længere nede af åen. Det var et monster – en stor hanlaks på hele 95 centimeter og 7,35 kilo!

– Min fætter og jeg var måløsen hvordan kunne sådan en lille å holde en så stor fisk? Fuld af fiskelykke gik vi tilbage til bilen. Da vi kom tilbage var der 2 andre fiskere. Den ene kom over til mig og gratulerede, men sagde den var ikke ligeså stor som hans fisk. Jeg troede, det var en joke. Men i hans bagagerum målte jeg en laks på hele 108 centimeter! Det var helt vildt! Der er ikke mange steder fire fiskere kan fange to så store laks på samme dag, slutter Nicolai.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This