Det er ikke altid, at lystfiskere og kano/kajakfolk er helt enige om tingene, så det er dejligt at se et godt eksempel på, hvordan begge grupper kan have en positiv oplevelse sammen. Her får du en unik solstrålehistorie fra Varde Å:

– Min kajaktur startede i går morges klokken halv ni og gik til Karlsgårdeværket, fortæller Richard Jacobsen. – Efter en kort pause med udsyn over en strøget Karlsgårde Sø vendte jeg, med nyopladet sind, min mahognikonstruerede kapkajak retur i rask tempo. Men halvvejs hjemme skete der noget helt unikt! Verdenen og tiden gik om muligt endnu mere i stå end vanligt. Foran mig så jeg en enorm skikkelse skyde op af og vandet for derefter at bryde vandoverfladen igen med et ordentlig plask.

– Jeg sagtnede farten og så nogle lystfiskere på brinken. Der var en kvinde i vandet med net, en mand på brinken, som holdt fat i hende og en tredje – en fuldskægget mand, der stod med en buet fiskestang og en meget spændt line. Jeg drev lydløst og stille ind til den modsatte brink. HELT STILLE – I tre kvarter betragtede jeg lystfiskeren kæmpe tålmodigt med et monster af en laks. Han udviste en ro uden lige. Langsomt blev laksen mere og mere træt. Til sidst kunne kvinden i vandet lade sit net glide langsomt langs den enorme fiskehale, over rygfinnen som nærmest lignede noget, der tilhørte en haj – og så henover hovedet.

– Ingen havde sagt en lyd under hele seancen, men da den skæggede lystfisker hev nettet op og landede laksen på bredden, udbrød glædesjubel og klapsalver. Fiskeren – Corsin Bürgi – var ekstatisk. Træt og glad. Laksen blev vejet til 14,4 kilo og den var 115 centimeter lang.

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This