– Lørdag morgen tog jeg afsted til åen sammen med min hund, Sofus, som jeg ofte tager med, når jeg går alene. Sådan lyder det fra Jonas Jørgensen. – Jeg fiskede et par timer nedstrøms broen i Ålbæk uden at mærke noget, og derefter fiskede jeg opstrøms broen.

– I et af de første sving opstrøms broen lavede jeg et nedstrøms kast og lod spinneren svinge ud i strømmen, hvor den blev taget af det, der viste sig at være en drømmefisk. En nervepirrende fight gik i gang. Fisken gik dybt og tog heldigvis sine længere udløb opstrøms, hvor jeg kunne følge med. Der kom en anden fisker forbi, som hjalp med nettet, men mulighederne for at lande fisken var ikke særlig gode. Det endte med, at jeg selv hoppede ned i åen og håndlandede fisken. Hvilket var rimelig nervepirrende, men også en helt fantastisk afslutning på en fight, der varede i over 30 minutter. Fisken målte 116 cm og vejede 14,2 kg, slutter han. Fisken blev fanget på en rød/gul Vestjydenspinner.

Du kan læse meget mere om åfiskeri efter laks og havørred i de mange store artikler på fiskogfri.dk her.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This