– Jeg havde planlagt en tur efter karper i de sidste tre uger’s tid, rullet boilies kogt partikler og kørt foder kampagnen til den store guldmedalje, og derfor var forventningerne høje, da taklerne blev lagt ud – på trods af, at vinden gjorde, alt hvad den kunne, for at ødelægge mine planer. Sådan lyder det fra Allan Christiansen. – Lidt over kl. 22.00 kørte den ene stang i en lang hyletone. Inden jeg fik kæmpet mig i mine waders og ud igennem krat og vand, var karpen da også nået igennem mindst 40 meter åkander, så jeg måtte derfor op i gummibåden og sejle ud i den mørke nat for at se, om jeg kunne befri min line fra søens største åkandebælte.

– Efter en hel masse tovtrækkeri kom linen fri, og en karpe kom til syne i overfladen for derefter at dykke og tage flugten ud i det åbne dybe vand. Der ude blev jeg trukket rundt i evigheder i min lille gummibåd, ind til karpen heldigvis blev træt og kom i nettet. Og så var det ellers tilbage mod pladsen med min flidspræmie. Da jeg kom tilbage nåede jeg kun lige at hoppe ud af båden, før den næste stang kørte afsted. PANIK!! Hurtigt kom den første karpe i en sack, før jeg kastede mig over den næste stang, og det var med det samme resultat som før – åkander åkander & åkander

– Men desværre – efter en kort fight, blev linen slap for krogen var knækket. F…. Begge takler blev lagt ud igen, og jeg hoppede i soveposen, men søvnen blev knap for allerede lidt over klokken tre om natten blev jeg vækket af endnu en laaannnngggg hyletone. Febrilsk og søvndrukken kastede jeg mig endnu en gang i mine waders og ud igennem sumpen for at blive mødt af endnu en brutal styrke i den anden ende. Og så var det ellers samme tur som sidst, men denne gang var det mig, der vandt og krogen holdt – YES.

– I det tidlige morgenlys fik jeg vejet begge fisk til henholdsvis 17,9 og 18 kilo. Jeg valgte, at det havde været nok for denne gang, for man skal jo stoppe, imens legen er god: Grejet blev pakket og turen gik hjem, hvorefter det blev fejret i biografen til den nye James Bond-film med fruen. Så alt i alt en fantastisk hyggelig weekend i provinsen. Stram line og skumsprøjt!

 

GrejXperten

 

17,9 kilo vejede denne gamle kriger. Øverst ses den på 18 kilo. Begge fisk blev landet efter en lang fight i åkanderne.

17,9 kilo vejede denne gamle kriger. Øverst ses den på 18 kilo. Begge fisk blev landet efter en lang fight i åkanderne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This