Det er ved at blive tidligt mørkt, og når efteråret de første par gange begynder at vise tænder med regn og rusk, så er det bare med at komme afsted, for det betyder, at karperne på finnerne oven på sommerens til tider sløvende varme.

Sådan var det også i sidste uge, da jeg efter et møjsommeligt slid havde fået slæbt alt mit grej ned til den plads ved søen, hvor jeg havde bestemt mig for at tage en enkelt overnatning:

Belysningen var allerede småskummel, da jeg fik smidt den tunge rygsæk i krattet, hvor jeg lige akkurat kunne slå min lille parasol op for natten mellem nogle pilebuske. Kort tid efter var stængerne klar, så jeg kunne vade ud i vandet, sætte mine stormpoles med bidmelderne – og så ellers kaste taklerne ud på foderpladsen, som jeg i dagene op til havde preppet med 18 mm CFC Spicy Squid og betain pellets vædet i hampeolie.

Det blev mørkt meget hurtigere end forventet i det skumle vejr, og som sædvanlig var det næsten helt mørkt, da det sidste takel havnede i suppen ude foran min plads. Smådoven oven på en knapt så behagelige nat på sidste tur, hvor jeg sov i mine waders, tog jeg luksusmodellen og undede mig selv at sove i en kraftig og lidt varmere sovepose for første gang i år.

Jeg var lige akkurat på vej ind i den dybe søvn ved tolvtiden, da min midterste bidmelder hylede, men heldigvis kom jeg ud af posen, ned i mine waders og ud i vandet til stængerne, inden det var for sent. Da jeg løftede stangen til modhugget kørte baitrunneren stadig, og karpen derude i den anden ende kvitterede med et massivt udløb langt ud i mørket. Det blev til en god fight, der endte med et par vilde udløb under egen bred, men som altid under forhold som disse i en tight swim, fiskede jeg alle stænger med baglodder på linen, så jeg undgik, at karpen fuckede de andre liner op. Et par tunge udløb efter lå karpen, der vejede 17,1 kilo i nettet. Fisken tog en enkelt CFC Spicy Squid Hookbait boostet med Spicy Squid flavour.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Friluftsland

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This