Jagt & Fiskerimagasinet i København afholdte i november en kundetur til det tyske storgedderevir Rügen. Her blev der landet en del fisk på trods af hårdt vejr.

Jonas Frandsen med turens største gedde på hele 12,5 kilo fordelt på 120 centimeter.7.12.10 – RÜGEN bød på hårdt vejr og svære forhold da Jagt & Fiskerimagasinet i København afholdte deres tur dertil fra fredag den 5. til søndag den 7. november, som dog heldigvis blev reddet på den sidste med flere gode fisk over 10 kilo. Turen var arrangeret af Andreas Holm Nielsen fra Jagt & Fiskerimagasinet og havde 9 tilmeldte fordelt på 3 både, og der var booket lokale guider til at sejle bådende.

– Fredag morgen blæste det meget kraftigt og guiderne overvejede kraftigt om vi skulle aflyse denne fiskedag, men os 9 danskere havde fiskefeber så vi måtte bare ud ud uanset for dårligt vejret nu var, fortæller Andreas. – Da vi sejlede ud af havnen væltede det ind over båden med store bølger og det virkede som om man stod ude i brusebadet med fuld hammer på vandet. Efter 25 minutters sejllads kom vi i læ af nogle øer og fiskeriet kunne endelig begynde, fortsætter Andreas. – Alle de 8 styk Plano 3730 bokse blev gennemsøgt for adskillige jerkbaits, shads, med mere, og på trods af lorte vejr, så formåede vi alligevel at fange 5 gedder op til 5 kilo i vores båd. Selv var jeg heldig og stod for de tre af fiskene, der blev fanget på henholdsvis Buster Jerks og Big Bandits. De andre både fik henholdsvis 3 og 4 gedder i bådene op til 7 kilo. Her var Savage Gear Alien Eel i farven Magic der var klart overlegen.

Den anden dag blæste det stadig en del, og vi havde sågar lidt regnvejr. Vi roterede hos guiderne, så vi fiskede med en ny hver dag. Denne dag sejlede vi noget længere væk, da vi skulle prøve nogle nye pladser af. Vi havde lidt kontakter fra starten af dagen og min kammerat fik en mindre gedde. Ud over den ene havde vi ikke rigtig succes med noget denne dag. En enkelt anden guidebåd havde fået 15 fisk med 3 gedder over meteren og største på hele 124 centimeter! Vores hold fik op til 7,6 kilo denne dag og kun få fisk.

Søndag den 8. november blev vejret helt hæderligt med solskin og kun svag vind. Guiderne mente at vejret ville blive for godt til at fiskene ville huge, men fiskene var i hugget fra andet kast, og så trak de det til dem igen! I løbet af dagen formåede over 40 både at sejle ud mod vores plads, så man følte sig lidt presset. Det var vildere end en god buletur efter torsk på sundet! Det blev en dag med 3 gedder over meteren i vores båd. Den største på cirka 11 kilo og 112 centimeter gik til skipperen, Robert. Tyskerne vejer normalt ikke fiskene, men måler dem kun. Kim Jensen fra klubben Pike85 fik den anden største gedde i vores båd denne dag, og den vejede mellem 8 og 9 kilo og var 106 centimeter lang. Ellers kom der pænt med mellemfisk op til os denne dag også. Personligt fik jeg fisk på 102 centimeter, 97 centimeter, 86 centimeter og nedefter, og der var ret meget aktivitet i vandet med jagende gedder.

Turens største fisk samlet set gik til Jonas Frandsen, som var med på turen og fiskede fra en anden båd end os. En flot gedde på og 12,5 kilo! Så alt i alt var det en rigtig god tur, som blev reddet sidste dag, slutter Andreas.

Turen genoptages til næste år, så følg med på Jagt & Fiskerimagasinets hjemmeside, www.jof.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This