– Jeg var sidste sommer en tur i svenske Mörrum for at fange storlaksen med to fiskekammerater, fortæller Mads Holme. – Vi fangede ingen laks, men havde til gengæld en fantastisk tur. Turen tændte samtidig en ild i mig for virkelig at fange en stor fisk. Laks er der ikke mange af i Odense Å, og udfordringen skulle jeg kunne arbejde med på ugentlig basis. Jeg har altid fisket meget gedder i perioder af livet, siden jeg som lille barn blev hevet med i diverse moser sammen med min morfar og gode ven plus hans far. Min rekord lå på 3 kg fra barndomstiden, så der var langt op til de 10 kg. Derfor ville jeg gerne tage geddefiskeriet til næste niveau, og gå målrettet efter gedden over de magiske 10 kg.

– Fire dage efter vi var kommet hjem fra Sverige, var jeg en tur i Odense Å for at jagte en ny PR. Motivationen fra Mörrum var intakt, og jeg tog en rigtig flot sommergedde på 5,5 kg og i december 2019 tog jeg en gedde på 6,5 kg i en lokal mose. Januar 2020 blev en 8 kg gedde landet. Derfor var jeg optimistisk forinden denne vintersæson, for jeg har nu samlet en masse erfaringer igennem intenst fiskeri efter gedder.

– Jeg mistede desværre en gedde for et par uger siden, som jeg skød til at være over 10 kg. Det var dybt skuffende, men det nytter ikke at græde over spildt mælk, så det var bare op på hesten igen. Nu var det tid til revancheturen, som skulle foregå i en ny mose, som så spændende ud. Jeg fik rigget til og lagt tre 12 fods karpestænger ud med skaller på.

– Det ene flåd går ned efter et stykke tids fiskeri. Jeg giver et solidt modhug og kan med det samme mærke, at det er en stor fisk. Jeg får den hurtigt at se i den spritklare mose og pulsen stiger voldsomt med en rullende film i hovedet af den mistede gedde på formodentlig 10 kg for et par uger siden. Gedden følger stille og roligt med ind mod land til at starte med, men så tager fanden ved den, og den tager fire hårde udløb. Den ene gang springer den op af vandet og spytter agnfisken ud og jeg tænker ‘hold da op’. Jeg prøver at fighte den rigtigt efter alle kunstens regler. Det lykkedes heldigvis, og til sidst kommer den på land, hvor det viser sig, at den måler 114 cm og vejer 10,2 kg. Målet er nået med en form for lettelse, så nu kan jeg begynde at tænke på hvad det næste mål skal være. Det skal jeg lige tygge på, men et af dem er helt sikkert og fange endnu en gedde over 10 kilo, for der er en helt unik oplevelse.

 

Nordic Outdoorshow 2022

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This