– Min storebror ringede til mig dagen, før vi skulle på fisketur, hvor han spurgte, om jeg skulle have noget med hjem fra den lokale grejbutik, fortæller Lars Andersen. – Jeg har altid godt kunne lide at fiske med spinner, så jeg sagde til min bror, at han gerne måtte købe en spinner til gedde i håbet om, at jeg både kunne fange store aborrer og gedder. Min bror købte så en størrelse 5 spinner fra Mepps, hvilket viste sig at være et godt køb.

– Da vi kom ud til vores spot, satte jeg spinneren på og begyndte at fiske. Vejret var egentlig okay – cirka 15 grader, og det var stort set vindstille, så jeg var optimistisk. Efter omtrent 30 minutters fiskeri med samme spinner uden det mindste hug, så jeg pludselig en monstergedde svømme efter min spinner helt ind til kanten, hvor den åbnede sin gigantiske mund og tog spinneren. Først panikkede jeg, da jeg slet ikke havde regnet med, at se sådan en stor gedde tage min spinner, men så sagde min bror heldigvis, at jeg lige skulle tage mig sammen og tage det roligt.

– Gedden tog flere gange lange udløb og satte sig fast i sivene tre gange, hvilket var meget nervepirrende, da jeg havde set, hvor stor fisken var. Da vi så fik gedden i nettet, kunne vi rigtig se hvor stor den egentlig var. Vi var begge to oppe at køre, og vi synes, det var vildt, at det kunne lade sig gøre, at en sådan stor gedde, overhoved gad tage så lille en spinner. Da vi målte gedden, fik vi begge store øjne, da vi så, at målebåndet viste 117 cm. Vi målte en ekstra gang for at være sikre, men den var god nok: 117 cm og 11.5 kg på en størrelse 5 spinner! Det synes vi alligevel var godt gået. Vi fik selvfølgelig taget nogle billeder af den flotte gedde, hvorefter vi satte fisken fri igen. Dette er et godt eksempel på, at det ikke altid er de store agn, som fanger de store fisk.

Har du selv være på geddetur i det spirende efterår, hører vi meget gerne fra dig. Send din historie samt et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Mepps str. 5 er super til gedder!

Mepps str. 5 er super til gedder!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This