– Denne sæson har primært gået med at opsøge og fiske nye vande, fordi trangen til oplevelser og eventyr har hobet sig op i takt med, at udenlands turene i løbet af sidste år og i år er blevet aflyst på stribe pga. Covid19. Sådan lyder det fra Marc Skovby. – Sæsonens sidste tur startede lidt sløvt ud med et par mindre fisk i løbet af formiddagen. Omkring middag tog en god fisk endelig fluen. Gedden blev holdt hårdt og gik hurtigt i overfladen, hvor den afslørede, at den var på den gode side af meteren, inden krogen slap! Ganske få sekunder efter oplevede min far samme skæbne med en fisk i samme kaliber… Endelig skete der noget!

– Få minutter efter fik jeg igen sat krogen i en god fisk. Men – efter få sekunder – som følge af godt med adrenalin i kroppen fra fisken kort forinden og alt for meget pres – knækker stangen i bundelen, og fighten måtte forsætte på de sørgelige rester af klingen indtil en fin 95cm gedde kunne landes. Det var en super fin fisk, men noget mindre and den, der slap få minutter inden… Herefter kom der fint gang i fiskene og sammen med min far, som var med, rundere vi 30 gedder inden dagen var omme…

– En af dagens sidste fisk skilte sig dog ud fra mængden. Da fisken tog fluen, var der heller ingen tvivl om, at det var en af søens større fisk! Den gik tungt og dybt med nogle heftige rusk det første minut af fighten, før jeg fik presset den til syne i overfladen for første gang. Pulsen steg lige et par grader, da det gik op for os, hvor stor den faktisk var! Klasse 7 stangen arbejdede dybt og efter en god men relativ udramatisk fight, kunne min far lande fisken. 116cm stoppede målebåndet ved på den velnærede fisk, før hun igen nænsomt blev sendt tilbage i dybet på sin videre færd med gydningen…En fantastisk fisk og oplevelse at slutte sæsonen af med og endnu mere fantastisk, at kunne dele sammen med min far.

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This