– Med eleverne lige kommet tilbage fra deres ufrivillige Corona-pause, er der endelig blevet tid til fiskeri sammen igen på fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole. Eleverne er kommet tilbage med en iver for at få en masse flere gode oplevelser. Jakob Kjær Madsen, der er en af fiskelærerne på fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskolen, fortæller: – Her en uge senere, kan vi se tilbage på en uge med fuld fart på og allerede nye uforglemmelige oplevelser. Vi har fået en masse grej, som vi kunne starte med at berige vores elever med. Derudover har vi haft fokus på grejtilvirkning og selvfølgelig en masse fiskeri. Særligt har der været stor interesse om geddefiskeriet. Og eleverne har været afsted i de mange fisketimer samt i deres fritid på skolen. Det 11. marts er en dato mange sikkert kan huske fra 2020, og for nogle vil 2021 stå lige så klart i erindringen.

– Dagens fisketur startede rigtig godt og en af vores lokale og dygtige drenge, Mikkel fangede en fin gedde i andet kast, fortsætter han. – Gedden havde totalt inhaleret shad´en. Det var gode tegn! Efter ganske kort tid havde jeg en stor gedde med inde efter fluen. De to drenge, der gik lige foran, fik standpladsen udpeget og sendte deres agn over fisken. Desværre uden respons. Først da fluen vendte tilbage til brinken, skete der noget. Foran fødderne på os blev den store flue inhaleret, og gedden forsvandt igen i et stort plask. Sammen kunne vi nyde en spændende fight, der til sidst endte med, at den store fisk kom ind til en sikker håndlanding.

– Undervejs i fighten havde vi diskuteret, hvor stor den egentlig var. Men det var først, da jeg stod med den i hånden, at det gik op for mig, at den var så stor. Vejeslyngen kom frem, og vægten blev spændt for – første gang på hovedet. Underkæben blev tabt, da vi aflæste resultatet. Vægten blev herefter vendt rigtigt, og den store fisk blev løftet igen med samme vilde resultat.

– Efter vejning, kontrolvejning, mål og foto blev uhyret leveret tilbage til standpladsen, med et stor tak for en uforglemmelig oplevelse. I dag gik en drengedrøm i opfyldelse, og så gør det ikke så meget at det tog 25 år… Den tykke trunte målte 116 cm og trykkede Salteren ned på 16 kg.  

Jakob slutter lidt kækt af med at sige, at han ofte rydder op efter eleverne på skolen, men det er når de er ved fiskevandet, at han allermest nyder at gå bagerst og rydde op. Sikke en skoledag. 

Fisken er vejet til at være over den nuværende danske rekord for fluefanget gedde taget af Mads Nørgaard Kristensen. som er på 15,71 kilo. Selvom fisken er behøvrigt vejet, kontrolleret og bevidnet – kom Jacob først i tanke om, at det måske var en potentiel rekord, efter den blev sat ud. Storgedden vil derfor ikke blev indsendt til officiel godkendelse.

 

Forshaga Akademin

 

Eleverne på fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole fik ogs fint med gedder, men deres lærer Jacob trumfede dem alle godt og grundigt - på trods af at han lod eleverne kaste til fisken og gik bagerst.

Eleverne på fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole fik også fint med gedder, men deres lærer Jacob trumfede dem alle godt og grundigt – på trods af, at han lod eleverne kaste til fisken og gik bagerst.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This