– Simon Jørgensen og jeg have siddet hjemme og set Fangstgaranti, hvor de fiskede gedder. Under filmen bemærkede vi, at vi kendte søen. Vi pakkede straks, og afsted det gik. Hjemmefra havde vi besluttet os for, at der skulle fiskes med død agn. Da vi ankom til søen, riggede vi stængerne med en prop, et 25 grams kuglelod, et gedderig med to trekroge – og så en død agnfisk.

– Måden jeg plejer at finde den rigtige flåddybde på, så jeg ved, at agnen fisker rigtigt er følgende: Inden fiskeriet begyndes, kaster jeg ud i søen og indstiller dybden efter om flåden stiller sig eller ligger ned. Ligger den ned, betyder det, at vægten ligger på bunden. I denne sø fiskes agnen bedst 15-20 centimeter over bunden, og så indstiller man bare flådstoppet, så flåddet akkurat stiller sig.

– Cirka halvanden time inde i fiskeriet begyndte det ene flåd og svømme lidt rundt og dykke under, så vi var ikke i tvivl om, at en gedde have taget agnen. Den første gedde blev landet og målt til 87 cm. Ikke nogen dårlig start. Vi riggede op igen, og så var der stille i én time, inden det samme flåd blev flået under af en rigtig god gedde.

– Gedden gik tungt, og der var ingen tvivl om, at vi var over meteren her. Da gedden kom i nettet, målte vi den til 105 cm og vejede den til 9,4 kg. Nu var vi ligesom i gang, og der blev taget billeder af den flotte efterårsgedde, inden den røg retur til sit rette element. Nu gik den anden stang, og endnu en gang overgav gedden sig ikke lige sådan. Efter tunge hovedslag og en enkelt gang ud af vandet kunne vi igen se, at det var en af skovsøens større gedder, som vi have fat i.

– Simon gjorde klar til landing, og nettede storgedden sikkert. Det var en rigtig kriger af en gedde på hele 109 cm og 10 kg. Vi besluttede os for, at denne fisk skulle være dagens sidste gedde, så vi kunne give søen ro til den næste tur

– Til fiskeri fra land medbringer vi altid et knudeløst og gummicoated net, vejeslynge samt afkrogningsmåtte, som beskytter geddernes slimlag, så man kan håndtere fiskene mere sikkert, uden at de tager skade. Husk altid at gøre tingene våde, inden du håndterer og afkroger fiskene, slutter han.

 

Forshaga Akademin

 

Rasmus Wølck med en af sine store gedder.

Rasmus Wølck med en af sine store gedder.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This