Jess Glargård med sin flotte mosegedde taget på en Westin Shallow Runner. HER I DANMARK har en lang isvinter været hård mod bestanden af storgedder i mange mindre vande. Fiskene er simpelthen døde af iltmangel under isen. Heldigvis er der også enkelte mindre vande, hvor "de gamle krigere" har overlevet. Det fik Kinetic grafikeren Jess Glargaard et tungtvejende bevis for lige inden geddefredningen:

– I dagene op til påsken kørte jeg en runde for at tjekke forskellige moser og søer for fiskedød. I håb om, at nogle af de mindre vande havde overlevet, satsede jeg på lidt geddefiskeri inden fredningen, og var derfor udrustet med en let fiskeudrustning i form af en 8 fod Kinetic Powercast og et Viva Galatea 3000F samt en håndfuld Westin woblere.

I løbet af den nu afsluttede sæson, har jeg haft et godt fiskeri med Westin Jätte 170 mm og Westin Jätte Shallow Runner 170 mm – to kompakte woblere med gode kasteegenskaber.

Woblere kan være løsningen på gedderne i det tidlige forår, hvor de i perioder kan være underlige og svære at kroge på agnfisk. Dette forår var ingen undtagelse, og der var både lange perioder med fisk, der var i hugget og blev solidt kroget samt perioder, hvor der næsten ingenting skete, og når det endelig smaskede til i stangspiden var fiskene yderligt krogede.

Med den nye Westin Jätte Shallow Runner i bagagen var jeg i stand til at fiske de lave områder af. Det er et spændende fiskeri, når Shallow Runneren vimser af sted 15 cm nede og trykbølgen kommer lige efter wobleren. Dog var det den klassiske Westin Jätte i farven The Biscuit der slog til med den største fisk på mine ture. I et langt kast, nåede jeg kun 5 omdrejninger på hjulet, før en gammelgedde reagerede på Westin wobleren. 11,2 kg vejede den gamle kriger, der naturligvis blev genudsat, slutter Jess.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This