– Nogle af mine venner og jeg fra svenske Forshaga Fiskeadamin, tænkte at vi skulle prøve et nyt spot efter knuder, så vi gik på Google Maps, fortæller danske Axel Knudsen. – Der fandt vi så et spot i Klaraälven, som så godt ud. Da vi kom hen til det spot, vi ville prøve, satte vi camp op og fiskede i cirka to en halv time. Der skete dog ikke noget, så vi rykkede lidt nedstrøms. Allerede efter cirka 15 minutter, kunne jeg høre, at der var en bidmelderklokke, som ringede, hvorefter jeg tog stangen og satte krogen.

– Desværre blev knuden ikke på krogen, for den faldt af efter 15 sekunder, så jeg kastede ud igen. Der var stille i meget lang tid, men klokken 19 kom der en lille lyd fra min stang igen. Jeg tog den i hånden – lige som ved størfiskeri, når man ikke lige er hurtig nok til at sætte krogen. Jeg mærkede ikke umiddelbart ikke noget, så jeg satte den tilbage i stangholderen. Der gik nok cirka 3 minutter, så ringede bidmelderen igen – denne gang kraftigt, så nu tog jeg min stang og gav løsline, for knuder skal have lidt tid.

– Linen løb hurtigt ud, så jeg satte krogen. Det var tungt, så jeg råbte til min makker, at det var en god en! Straks kom @skogsidioten løbende og fandt knudenettet frem. Inden længe stod han klar til at nette monsteret, men fisken var langt fra klar til at blive landet. Den rev bare line af hjulet hurtigere, end vi havde prøvet før. Til at starte med tænkte vi, at det måtte være en stor sandart eller en laks, for spottet vi fiskede på, er kendt for netop store laks og sandart. Efter en lang kamp med lange udløb kom en stor gedde op til overfladen. Nu gik @skogsidioten i panik og løb op til bilen for at finde et meget større net, og til sidst lykkedes det os at få den sikkert i land.

– Vi fandt en stor blød vinterjakke og lagde den våde landingsmåtte på – bare for at være sikker på, at gedden ikke slog sig. Den flotte gedde vejede 11,34 kilo og var 116 cm, så det var en ny PR. Efter et hurtigt foto bar vi den sammen ned til vandet og slap den fri. Gedden svømmede langsomt ud af syne med hovedet opstrøms. Kort efter begyndte det at styrt regne, og så vi tog hjem.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This