Martin med dagens fangst.

Martin med dagens fangst.

En tur til Hove P&T resulterede i denne flotte regnbue på en ellers fiskeløs dag. Her følger Martins beretning om den flotte fisk:

En længe ventet fridag gik næsten i vasken for både mig selv og min fiske kammerat Søren, da vi begge blev kaldt på arbejde og derfor ikke kunne starte fiskeriet før klokken 13.00.

Planen var oprindeligt at tage tidligt afsted til vores favoritsø, Hove Put and Take, men som mange gange før gik ikke alt efter planen…

Vi talte kort med ejeren af søen, hvor vi spurgte ham ud om hans bedste tip til dagen, hvilket var bombardaflåd med små nail-blink efter. Vi agnede derfor begge op med det førnævnte og begyndte at fiske os systematisk gennem vandlaget, på kryds og tværs af søen.


Det brugte vi næsten to timer på uden nogen form for succes. Selv ikke en følger blev dét til, trods for at fiskene sprang rundt langs modsatte bred.

Min fiskekammerat Søren fortsatte, det i mine tanker efterhånden håbløse fiskeri med små nails, mens jeg gik over til den gode gamle metode, Bombarda med flydende Powerbait på overfladen.

Der gik ikke længe før jeg kunne se en fisk med kurs mod agnen, der med ét forsvandt fra overfladen!
Jeg strammede forsigtigt snøren op, men de klassiske træk i snøren fra en kroget fisk udeblev. Så hurtigt som muligt halede jeg Bombardaet ind, satte en ny klump Powerbait på og sendte taklet afsted igen.

Der gik yderligere små to timer uden nogen form for hug, og vi besluttede os for at pakke sammen og vende snuden hjem til vores familier.

Vi begyndte begge at trække Bombardaerne stille og roligt ind… pludselig gav det et kæmpe rusk i min stang, hvorefter stangspidsen røg helt ned mod vandet. Det var tydeligt at denne fisk var af en rimelig størrelse. Den gik dybt og trak rigelige mængder af line af hjulet, selvom bremsen ellers var stillet rimelig hårdt i forhold til det ret tynde forfang på kun 4 pund.

Der gik cirka ti minutter før fisken endelig faldt lidt til ro og begyndte at komme mod land. Vi havde endnu ikke set fisken, men da det kom ind over det lave vand, begyndte min puls for alvor at stige.

Fisken var et rent monster i forhold til hvad vi før havde fanget. Vi kunne se hele fisken i det klare vand, men desværre også, at krogen sad meget yderligt.

Men da vi så fisken, så den også os, hvorefter den blev sur og tog en tur mere ud i søen. Sjældent har jeg oplevet en Put & Take-fisk med så meget råstyrke. Den var som et damplokomotiv og havde ingen intentioner om at skulle på land. Det blev til en lang kamp som heldigvis faldt ud til min fordel, hvor vi efter en perfekt landing, kunne se fisken i fuld størrelse.

Et pragteksemplar på 74 centimeter og 6,9 kilo! En super fed tur til en fantastisk smuk sø.- afslutter den glade lystfisker fra Køge.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This