Selvom vejret egentlig var alt for fint til makrelfiskeri, tog Johan alligevel et smut på Sundet, for at prøve at flådfiske efter store makreller. Det gav bonus i form af denne smældfede makrel på ikke mindre en 2,010kilo. MAKRELFISKERIET er mange steder i højeste gear, og det er med at holde sig til, hvis man vil nå at være med. For et par dage siden var Johan Jensen en tur på Sundet nordvest for Ven for at prøve lidt flådfiskeri efter makreller, og selvom vejret egentlig var alt for fint til makrelfiskeri – totalt vindstille og uden bølger, blev det alligevel en begivenhedsrig dag.

Johan fortæller, at han et par uger tidligere havde været af sted, og at det havde givet fem fine makreller med den største på 1,42kilo. Denne dag var der millioner af store, fede sild overalt, lige meget hvor han fiskede, så makrellerne var af gode grunde svære at komme i kontakt med. Én enkelt blev det til, men det var til gengæld en af de helt store, fortæller Johan. – Ja, faktisk var det den næststørste, jeg nogensinde har fanget i Øresund.

Ikke mindre end 2.010 kilo vejede den store makrel. Fisken var 53 centimeter lang og omkredsen var ikke mindre end 33 centimeter Så hvis der findes en BMI (Body Mass Index) for makreller, kunne man med god samvittighed kalde den for smældefed. Den kæmpede mindst ligesom en fire kilos havørred, hvis det ellers er muligt at sammenligne disse to fights, slutter Johan sin beretning.

I dette nummer – septembernummmeret – af Fisk & Fri, er der masser af tips til makrellerne, og i Fisk & Fri’s online artikelarkiv er der yderligere inspiration at hente til dit eget makrelfiskeri. Læs fx artiklen her, eller tjek ud, hvordan du kan lave de lækreste grillede sensommermakreller.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This