22-04-2013-Vi har fået spændende meldinger fra de små sydsvenske havne, hvor Lars Nielsen fra fra Garmin har været opsøgende laksetrolling i weekenden.

-Hvor fiskeriet tidligere har været koncentreret omkring bestemte hotspots som Simrishamn, Bornholm og Møn, får flere og flere småbådsfiskere mod på at prøve at finde laksene i nye områder fra nye udgangshavne – og mange har held med det, fortæller Lars.

-Man bliver godt modtaget i de mindre havne, som er glade for nyt liv og omsætning i nærområdet. For sjællandske laksefiskere kan det i mange tilfælde bedre betale sig at besøge en af de sydsvenske havne frem for at tage den lange tur til Møn, og det er altid spændende at prøve noget nyt.

Jeg var sammen med min bådmakker Jakob R. H. Nielsen blandt dem, som tog turen til Sverige i weekenden med godt resultat. Ud fra et fingerpeg om de seneste dages fangster lagde de to makkere kursen ud på de klassiske 38-42 meter vand, og allerede efter kort tids fiskeri kom et voldsomt hug på en af overfladestængerne, hvor 780 fod (240 meter) line forsvandt fra hjulet på stram bremse.

Man bliver en smule blød i knæene, når man kan ane bunden af spolen, men de to venner holdt hovedet koldt og efter en lang fight kunne de lande en spektakulær laks på præcis 15 kilo. Eftermiddagen gav yderligere et par gode fisk på en dag, hvor man virkelig mærkede, at laksefiskeri er et lotteri – nogle både fanger rigtig fint, mens andre blanker, og dagen efter kan det være omvendt.

I dette fiskeri har selv de allerskrappeste fiskere brug for held, og det er nok en del af fascinationen – man knækker aldrig koden fuldstændig. Men med den kvalitet, Østersøens laksefiskeri har. I øjeblikket er der suveræne mulighed for oplevelser, som man husker resten af livet – det er bare med at komme ud på vandet, slutter Lars.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This