Poul Jacobsen (tredie fra venstre) havde en forrygende tur til Fraser River. POUL JAKOBSEN fra Roskilde og Omegns Lystfiskerklub var i uge 41 sammen med Jan og Bo’s på tur til Fraser og Harrison River på kombineret lakse- og størtur. Poul har sendt os et fantastisk billede og en lille rapport.

– Den ene dag, "mit hold" var på laksetur, er ikke værd at tale om, da det blev et voldsomt blæse- og regnvejr, så vi afbrød for hjemlig hygge. Størfiskeriet, som jeg aldrig har prøvet før, var til gengæld noget af en succes. Vi var et hold på 3 mand og en rigtig god guide med båd. Fiskeriet foregår, fra opankret båd med lakseæg, små døde fisk eller stykker af sugefisk (lampretter) og helt nede på bunden. Stængerne er specieltbyggede, kraftige 8" Shimanostænger forsynet med Shimano havhjul med kraftig fletline. Støren bider normalt meget forsigtigt, så man skal være lynhurtig med at få stangen ud af stangholderen og give et kraftigt tilslag. Herefter begynder en heftig fight, hvor guiden, alt efter fiskens størrelse, er meget aktiv med råd og ordrer. Er fisken meget stor eller genstridig, lettes anker for at følge fisken. Fisk op til to meter håndlander guiden op i båden i en slags vugge, hvor fisken måles i længde og omkreds bag første finnepar. Samtidig kontrolleres fisken for chipmærkning. Er fisken ikke mærket, "indsprøjtes" en chip. Alt føres i en specificeret rapport. Er fisken større, bugseres den til land, hvor det samme foretages. Herefter genudsættes fisken forsigtigt. Jeg fangede to fisk over to meter, henholdsvis 201 cm og 265 cm. Det er den sidste, der er på billedet. Den målte 116 cm i omkreds og skønnedes at veje omkring 200 kg og være mindst 70 år gammel. Den var chipmærket, så den havde prøvet turen mindst en gang før. Fighten, som var meget krævende, varede ca. ½ time og ved bredden vi fik hjælp fra en anden båd med at løfte fisken og fotografere fisken, derfor er hele holdet og guiden med. Jeg var for træt til at løfte fiskens hoved, hvilket normalt er fangerens opgave, så jeg sidder derfor som nummer 3 fra hovedet.

Støren har været truet, men er nu totalfredet, men må altså fanges af lystfiskere, som så til gengæld er med til at sikre viden om fiskenes biologi.

Det lyder som en kanon oplevelse og vi siger mange tak for rapporten.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This