torskMads Milling fra Tommerup på Fyn gjorde store øjne, da han i weekenden landede en stor kysttorsk på fluen.

– Søndag D. 2. Marts starter jeg og min fiskemakker i Go-fishing for at se på de nye uv-pattegrise, fortæller Mads. – Vi kører derefter mod Østfyn for at finde de store blanke havørreder.

Vores destination er Kajbjerg, hvor min makker kender et sted vi kan parkere. Velankommettil p-pladsen trækker vi i waders og stængerne findes frem. Vi er begge ihærdige fluefiskere, så selvfølgelig skal de nye uv-pat’svin prøves.


Vi begiver os mod en pynt hvor min makker ugen forinden har fanget en 1.5 kg regnbue. Jeg starter fiskeriet lidt før pynten, og min makker længere rundt.

Efter en times tid i vandet ser jeg en stor finne bryde overfladen 10-15 meter fra mig. Jeg kaster min flue ud foran fisken, men ingenting sker. Jeg kaster igen, og igen, samtidig med fisken kommer stille og roligt mod mig. Til sidst er den ikke mere end et par meter fra mig. Jeg kaster igen da det går op for mig det nok ikke er en stor havørred, som i samme øjeblik sluger min flue.

Min klasse 5, Scott s4s stang bliver derefter flekset helt i bund, mens jeg stille og roligt bevæger mig mod land. Fisken svømmer roligt med, men så slår den pludselig med hovedet og vender rundt i et lille udløb. Den sætter sig fast i bunden og jeg tror min stang er ved at knække i forsøget på at vriste den fri. Til sidst giver den sig og kommer med ind til land.

Det viser sig at være en stor kysttorsk på knap 6 kg. Det er både det skøreste og mest sindssyge jeg har oplevet, slutter Mads og tilføjer at han nok ikke kommer til at oplever igen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This