86 centimeter og 7,5 kilo – en rigtig flot Karup Å fisk. Én af dem, som har været med til at give åen sit velfortjente ry, som et af landet bedste havørredvandlløb. 13.08.09 – KENNETH NIELSEN fra Seatrout i Herning er en flittig gæst ved de jyske åer, og ikke så sjældent er han manden bag en bemærkelsesværdig fangst. Denne gang har Kenneth været en tur med fluegrejet i Karup Å, og i den forbindelse opstod der sød musik.

Vi mødtes ved Hagebro omkring kl. 23:00, fortæller Kenneth. – Vi tog en lille snak og en kop kaffe, inden fiskeriet skulle begynde. Grejet blev pakket ud, og til åen det gik. Vi delte os – nogen nedstrøms, mens jeg kørte op ad.

– Jeg startede ud med min 10,7 fod # 8/9 og en stor flue. Dog uden held. Omkring kl. 01.00 gik jeg til bilen for at skifte grej. Det blev til min Loop AEG 9,6 fod # 6, med et flydende skydehoved på, og så en lille rørflue i enden.

– Efter ca. en lille times fiskeri faldt hugget og fighten var i gang. Det var en mindre fisk, men utrolig flot blank, med nogle få prikker på siden. Fisken fik en på lampen og blev lagt i græsset.

– Er der én som vil bide, er der også flere. Ganske rigtigt, en time senere huggede der en ny fisk. Jeg kunne godt mærke, at den var en del større end den første fisk, men alligevel skulle jeg lige ringe til en af gutterne for at fortælle ham, at jeg havde fisk på krogen, og om han kunne høre plaskende fra den. Det kunne han godt. Han nåede lige at fortælle, at han havde fået én tidligere på aftenen. Telefonen blev lagt i lommen, og fighten gik videre. Jeg prøvede at få fisken presset ind til land, men den ville ikke helt, som jeg ville. Først 10 meter op ad åen og så 10 meter ned, men så fik jeg hold på den, og vi stod og trak lidt i hinanden. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke kunne presse den ind til min side, indtil jeg tændte pandelampen og kunne se, at jeg bare trak den ind i en klump grøde. Jeg fik den udenom grøden og fik den efter kort tids fight presset op på land, hvor gaffen roligt blev sat ind i gællerne, og den kom på land. HOLD DA KÆFT! – fisken var jo noget større, end jeg troede. Et hurtigt mål med gaffen, som er 110 centimeter, og jeg kunne se, at fisken var omkring de 90 centimeter. Igen kom telefonen frem, og jeg fik ringet til Bageren og fortalt, hvad jeg lige havde fået på land. Vi skulle mødes på broen hurtigst muligt.

– 10 minutter senere var alle på broen for at kigge på fisken. Vi fik den vejet og vægten stoppede ved 7,5 kilo og målebåndet stoppede ved 86 centimeter. Den lille vejede 2,4 kilo og målte 62 centimeter. To rigtigt flotte fisk, syntes vi alle, og så var de taget på enhåndsgrej, klasse 6.

– Der var selvfølgelig ingen, som havde medbragt kamera. I stedet tog jeg et par billeder med mobilen og sendte til alle, som stod i telefon-kartoteket. Lidt senere ringede Michael Sørensen fra Tjørring. Han ønskede tillykke med fisken og fortalte, at han og Ole Friis var på vej til åen nu. De havde et kamera med, så vi kunne jo mødes et sted mellem Hagebro og Sunds, for at tage et par billeder. Stedet blev Super Brugsen i Sunds kl. 04.45 om morgenen. Jeg tror nok, at folk kiggede, da vi stod og viftede med et par fisk og et kamera midt på en p-plads i Sunds, slutter Kenneth Nielsen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This