– Jeg har lige været ud på årets sidste karpesats, fortæller Paule Bräsel. – De lover frostvejr op til jul, så jeg greb chancen for at udnytte det milde vejr her i weekenden. Her om vinteren holder jeg mig til de mindre vande, hvor det er nemmere at lokalisere fiskene. Vandtemperaturen var nede på 4,5 grader, og sidste uge var det is på søen.

– Lørdag morgen startede jeg med at lægge stængerne op mod nogle snags i vandet. Jeg tænkte at fiskene måtte stå her om vinteren. Der blev fisket med Mojo, Kraken og Piña-popups fra Vitalbaits, kombineret med groundbait og knuste boilies i PVA-mesh. Allerede to timer efter fik jeg første hug. Det var en mellemstor skæller, som desværre røg af et par meter fra netkanten. Allerede en time efter fik jeg en chance igen, og en smuk mindre spejler kunne præsenteres kort efter. Her betyder størrelsen altså ikke noget. Om natten fik jeg en mindre skæller, som jeg valgte ikke at tage billede af – og om morgen hapsede en gedde min pop-up, inden jeg pakkede sammen. Alt i alt en skøn tur, hvor skønheden og årstidens oplevelser opvejede størrelsen på fisken.

 

Friluftsland

 

Jul ved karpesøen.

Jul ved karpesøen.

 

Fuldmåne over karpesøen.

Fuldmåne over karpesøen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This