– Ved Simons stør sø er der fare for lange arme. Så simpelt kan det siges. – Min nye PR-beluga­ på 56.5 kilo, så jeg faktisk ved ankomsten til pladsen, fortæller Jesper Larsen. – Her møffede den rundt tæt på land, og den var bare stor. Jeg fik der hurtigt smidt nogle håndfulde agn i vandet, mens jeg riggede en dappestang til. 10 minutter senere kom den tilbage og gik igang med den lækre middag, jeg havde smidt ud.

– Jeg så at den gled over mit bedrag, som var agnen med krogen i. Løslinen strammede stille op, og jeg gav modhug. Kæmpebelugaen stoppede sin møffen i fodret, som om den tænkte – hvad var det? Og så tog pokker ellers ved bæstet. De første 10 sekunder var nærmest “hook n’hold”, inden den syntes, at min line lige skulle opleve søens længde og bredde godt hjulpet af sine eksprestogsligende udløb. Dette var nok den til dato vildeste størfight, jeg har oplevet

– Forløsningen var derfor stor, da jeg kunne styre den ind i landingskanalen. Dejligt at få klappet denne skønhed og se hende svømme ud i søen igen. Turen gav yderligt nogle kontakter og ved midnat fik jeg dobbeltrun og fik dem begge. Det var en hvid stør og en beluga. Disse blev ikke vejet. Klokken 1:30 Fik jeg turens sidste fight, da en stor beluga havde taget min agn og leverede en fornuftig kamp. Den vejede 40.5 kilo. Hen mod klokken 9 Måtte jeg overgive mig før tid og takke for endnu en dejlig tur hos Simons. Jeg trængte til tørt tøj efter en tur i søen under min stør fotosession, og min ryg trængte til lidt hvile. Sikken en tur – og sikke nogle flotte stør, slutter han.

Vil du vide mere om størfiskeri, så tjek fx denne video med Henrik Carl på Fisk & Fris YouTube, hvor det selvfølgelig er gratis at abonnere.

 

Tradea brugt fiskegrej

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This