Brian Ikonen har længe drømt om en havørred på den rigtige side af tre kilo, og i weekenden fik han den endelige. SÅ VAR DEN DER ENDELIG. Sådan starter Brian Ikonen fra Kastrup sin fangstberetning til Fisk & Fri. – Min gode fiskemakker ríngede lørdag aften (24 jan.), og spurgte om vi ikke trængte til en tur på kysten, og selvfølgelig gjorde vi det. Valget faldt på Bøgeskoven, Stevns, hvor vi havde været 14 dage tidligere og havde et par hug men ingen fisk på land.

Det så rigtigt godt ud da vi ankom. Vandet var grumset og der var stort set vindstille.

En 6-7 andre fiskere havde også fået samme ide, og på vejen ud så vi, at en havde haft heldet med sig. Så er de der jo! Vi gik lidt længere væk og begyndte fiskeriet. Vandet var noget mere uklart end først antaget, men vi kunne dog kaste ud over klarere vand. Et langt stykke blev affisket, uden nogen form for kontakt.

Efter et par kilometer fandt vi en bænk, hvor vi fik en forsinket julebryg og nød det forårsagtige vejr, og vi besluttede os for at gå tilbage mod stedet, hvor de andre fiskede for at se om der var bedre plads nu. Det var der. Oppe fra skrænten kunne vi se at vandet ikke var så uklart lidt ude, så vi kæmpede os ned til vandet og fiskede videre. En 10-12 kast senere var der ikke sket noget, og jeg sendte et kast ud mod højre.

Efter et spinstop, begyndte det pludseligt at ruske i stangen, og der blev resolut givet modhug. Yes den er der, tænkte jeg. Fisken går dybt og giver noget tunge rusk. Det er sgu en god fisk. Den må bare ikke mistes.

Den giver ikke nogen større spektakulær kamp, men det bliver dog noget spændende da den pludseligt er på vej mellem Henriks ben, men med et par elegante hop på stedet kommer den fri igen.

Kort efter kommer den sikkert i nettet, og verdens bredeste smil kommer til syne i mit ansigt. Ved godt de fås i meget større eksemplarer, men når man ikke har fanget en havørred der er over 2 kilo, så er en trekilofisk en fantastisk følelse. Super fedt.

Vi siger mange tak for historien, og glæder os til at høre fra flere af vores læseres fisketure.

Historierne om Fisk & Fri´s fiskepige er iøvrigt nu ved at nu vidt omkring – check fx Se & Hør´s hjemmeside her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This