Udsigten fra en af Stevns utallige fiskepladser.

Udsigten fra en af Stevns utallige fiskepladser.

UNESCOs verdensarvskomite har optaget Stevns Klint på sin liste over enestående verdensarv på det årlige møde i Qatar, Skriver kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Kulturminister Marianne Jelved udtaler:
”Jeg er stolt over, at UNESCOs verdensarvskomite har anerkendt Stevns Klints helt unikke værdi. Og ikke mindst over, at Danmark dermed endnu en gang har bidraget til den fælles verdensarv og på den måde er med til at binde bånd på tværs af landegrænserne.”


Borgmester i Stevns Kommune Mogens Haugaard Nielsen udtaler:
”Vi er ovenud tilfredse. Successen er et resultat af mange mennesker og instansers utrættelige arbejde for en fælles sag. Det er kun lykkedes, fordi vi har stået sammen, og ikke mindst har det lokale engagement fra borgerne langs klinten været afgørende. Nu glæder vi os til at vise vores nykårede verdensarv frem for en masse mennesker i respekt for områder, som UNESCO anbefaler.”

Udover at være en af landets absolut bedste havørredområder, er Stevns Klint er en også geologisk lokalitet i verdensklasse. Midt i den hvide klint er et tyndt, mørkt lag af ler, som kaldes Fiskeler. Leret rummer historien om den asteroide, der ramte jorden for 66 millioner år siden, hvor halvdelen af alle dyrearter, herunder dinosaurerne, uddøde.

Læs hele pressemeddelelsen her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This