Det nye Atlas over danske saltvandsfisk skal fungere som et slags udbredelseskort og skal i det hele taget være medvirkende til at generere ny viden om de mange fisk, der findes i de danske farvande. 05.12.10 – ZOOLOGISK MUSEUM er i gang med at dokumentere udbredelsen af de mange og forskelligartede fisk, der færdes i de saltholdige danske farvande. Det er et ambitiøst projekt, der skal munde ud i et saltvandsatlas – en pendant til et ferskvandsatlas, som allerede har taget form.

Selvom Zoologisk Museum allerede har data på mange af de arter, der færdes langs de danske kyster og over dybere vand, så er der lang vej endnu. Der er nemlig ganske mange forskellige arter i dansk farvand, og mange af dem er relativt ubeskrevne. For at blive klogere på disse arter, har Zoologisk Museum allieret sig med blandt andre erhvervsfiskere, der jo om nogen har "fingrene i suppen".

Saltvandsatlassets bagmænd vil være at finde på messen i Bella d.27.februar – 7.marts 2010, og her kan man blive meget klogere på det ambitiøse projekt.

Ellers er der yderligere informationer at hente her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This