Christian Martínez fik enhver laksefiskers drøm opfyldt. En stålblank kæmpe på hele 14,0 kilo og 114 centimeter havde hugget brutalt på den røde Vibrax-spinner!

Drømmefisken på turen hjem…15.4.2011 – DANSK LAKSEFISKERI i det tidlige forår er for alvor ved at være kendetegnet på solide fangster af store laks – rigtig store laks! Christian Martínez fra Esbjerg var den 2. april draget til Varde Å hvor han fik opfyldt sig en sand laksedrøm – denne dag var nemlig dagen, hvor kæmpelaksen huggede…

– Jeg kastede opstrøms med en Vibrax bladspinner i størrelse 5 i en rød farve, beretter Christian. – Den spinnede rolig ned til det dybe vand, indtil den nåede på ydersiden af en strøm. Da spinneren vendte om foran strømmen kom der et solidt hug. Det var imponerende at se så stor en fisk i det brune vand, mens den svømmede opstrøms og nedstrøms foran mig. Nogle gange prøvede den at komme på dybere vand, men jeg klarede at presse den op igen og holde fisken væk fra de træer og grene, der strakte sig ud i vandet fra modsatte bred. Laksen havde en voldsom styrke og kæmpede frem og tilbage i et område på cirka 10 kvadratmeter. Lyden af vandet, når fisken ruskede med hovedet til begge sider, fiskehjulets skrig og min forpustede vejrtrækning, fyldte det hele…

– Jeg besluttede mig for at gå fra omkring to meters højde ned til vandkanten og lagde endnu mere pres på fisken for at se om den kunne landes, men der var trangt med plads. Jeg klarede at få fiskens hoved op af vandet, men halen lå for dybt i vandet til at jeg kunne få fat i den med min anden hånd. Først i fjerde landingsforsøg fik jeg bugseret halvdelen af fisken i et mindre net imens jeg prøvede at kontrollere hovedet med stangen i højre hånd, men heldigvis kom fisken op på land!

– Oppe på græsset tre meter fra vandkanten kunne jeg endelig juble og betragte et imponerende syn – en ægte Varde Å-vildlaks på 14,0 kilo og 114 centimeter strålede under solen, slutter Christian.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This