– Natten mellem søndag og mandag besluttede jeg mig at tage en helnatstur til Stevns, fortæller Mads Kentov. – De sidste tre dages hedebølge havde givet gode muligheder for, at havørreden skulle komme ind til kysten om natten. Jeg startede mit fiskeri klokken cirka 22,30, og det var stadig rimeligt lyst, da jeg fangede den første fisk. Det var en mindre fisk som kom ud igen.

– Jeg havde taget soveudstyr med ned på kysten, hvis nu fiskeriet ikke kom rigtig i gang, men det skulle vise sig, at jeg ikke fik brug for det denne gang. Da det blev mørkt, blev vandet mere stille, og jeg kunne nu høre alt omkring mig. Omkring klokken 24 kunne jeg høre fisk springe ud af vandet ikke så langt fra mig. Kort tid efter fik jeg et hug, men det var en mindre fisk på omkring 40-45cm. Efter en hurtig afkrogning kom den tilbage igen, så jeg kunne affyre et nyt kast i samme retning. Jeg fangede fire af de mindre fisk, og nu var det allerede en dejlig nat.

– Der var en flot stjernehimmel med månen til den ene side og flotte lysende sommerskyer til den anden side. Det var helt fantastisk. Da klokken blev cirka 2.30, fik jeg det hug, som jeg var kommet efter. Det var hårdt og kontant – hvorefter fisken tog line af hjulet med det samme og gav god flex på min W10. Fisken havde hugget på Sømmet 22 gram i farven Mad Tobis. Fisken var fyldt af energi og sprang rundt i mørket ude foran mig, så det gav genlyd op af klinten. Det var en fed fight fra en stærk sommerørred. Havørreden var en fin fisk på 60cm, og den var blank med løse skæl.

 

Harald Nyborg

 

Mads Kentov med sin fine havørred, der huggede på Sømmet en varm sommernat på Stevns.

Mads Kentov med sin fine havørred, der huggede på Sømmet en varm sommernat på Stevns.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This