– Under majfluefiskeriet i år havde jeg “kun” rendt ind i bækørreder, beretter Danni Kikkenborg. – Og – med de seneste “rygter” om svigtende fangster fra mange andre lystfiskere trods Massive mængder af majfluer i år, så indikerede dette desværre endnu et kollaps af bækørred- og stallingbestanden, præcis som tilbage i 2009-2010, pga skarvens hærgen rundt omkring i landets vandløb. 

– Jeg var jo med gode grunde begyndt at blive en lille smule nervøs, for at dette også var sket ved mit vand, pga stallingens fravær under majflue sæsonen i år. Heldigvis kender jeg mit vandløb rigtig godt, og jeg vidste hvor jeg skulle lede, da det ikke er alle stræk af vandløbet, som holder på stallinger, men kun enkle hotspots, som jeg har brugt meget tid på at finde. Stallingpladserne er som regel ikke de samme pladser, som jeg ville fiske bækørrederne ved. De typiske bækørredstandpladser holder dog som oftest også på de allerstørste Blåmænd, som næsten altid står alene og er enspændere. Men det er en helt anden histore.

– Kort fortalt, så fiskede jeg et par af disse hotspots, som plejer at holde på mange, men mindre fisk under et rigtig fint spinnerfald af mindre døgnfluer. Her hev jeg den ene stalling op efter den anden. Efter en god lang dag kunne jeg konstatere ikke mindre en 11 fine stallinger i hånden, som nænsomt og forsigtigt blev genudsat, og så mistede jeg også 3 stk.  Jeg så ikke skyggen af nogen bedre fisk denne aften, men heldigvis gav det ro til sjælen, at der var mange mindre fisk, da stallingerne jo vokser rigtigt hurtig i forhold til laks og ørreder. Alt i alt en rigtig god aften med tørfluestangen.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This