Stefan med sin flotte spinbrasen.

Stefan med sin flotte spinbrasen.

Her følger beretningen om en ganske særlig brasen, fanget på en ganske særlig måde af Stefan Jensen fra Sakskøbing.

-I går, den 15/10, var det, efter et par dage med dårligt vejr, endelig blevet tid til at komme ud og prøve nogle ”insekter” og andet lækkert, som Stepanow-fishing.com havde sendt mig. Jeg havde virkeligt set frem til dette, da jeg over længere tid havde fulgt hans arbejde med de 100 procent håndlavede insektimitationer i form af Micro woblere, feather jigs og Bullheads.


Nu var tiden inde til at finde ud af om hans arbejde havde båret frugt, som gedderne og aborrerne var tilfredse med.

Da jeg kom frem til fiskepladsen, begyndte jeg at fiske med et Bullhead, men vælger, efter kun 20 kast at gå længere ind i havnen. Der ser jeg en fire-fem store brasen, så jeg skynder mig derfor med at skifte over til en lille insektimitation, som går helt oppe i overfladen under indspinningen og i spinstoppene synker langsomt.

Da jeg når hen over flokken, laver jeg en masse små spinstop, mens jeg fisker den meget langsomt. Da jeg til sidst får ”insektet” til at gå helt oppe i overfladen, stiger den ene af fiskene op mod den og bang! Fast fisk. Efter en rigtig god kamp på det helt lette UL-grej kan jeg hyle et jubelskrig over jeg har overlistet sådan en flot fisk.

Og så på spin. Hvilket jeg slet ikke havde regnet med kunne få dem til at hugge, da jeg normalt forbinder brasen med medefiskeri med orm, majs eller boiles. Jeg vil på det kraftigste fremhæve Stepanows håndværk og hans flotte design af insekter.

Mit UL-fiskeri har fundet nye veje til fredsfiskene, slutter Stefan og tilføjer at han, udover brasenen, også fangede en del pæne aborrer og gedder.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This