– Foråret betyder tid til specialørreder i de danske put & take søer, og med de temperaturer vi har for tiden, betyder at der allerede er taget godt hul på sæsonen, siger Henrik Jul. – Jeg elsker at fange specialørreder, og ser hvert år frem til denne tid samt udsigten til en formstærk tigerørred – eller måske en af de smukke bækørreder, kildeørreder eller brøddinger. Det trækker voldsomt i mig.

– Det er da også allerede blevet til en del tiger- og kildeørreder i årets første to måneder, men marts er gerne den måned, hvor der for alvor kommer bækørreder i søerne flere steder. På min sidste tur var jeg heldig i Tusaagaard Put & Take, hvor jeg fik mig en af de eftertragtede bronzefisk med de karakteristiske røde pletter. Som du kan se på fotoet var den virkeligt pragteksemplar, der sent vil blive glemt. Bækørreden huggede på et Fidusen blink i farverne gul/pink. 

– Så går du med et ønske om at fange en af disse arter, gælder det om at komme op fra sofaen de næste par måneder, da sæsonen ofte kun varer indtil maj, da disse arter ikke er så glade for sommerens varme. Af søer, der hyppigt udsætter special arter, kan jeg nævnte Tusaagaard Put & Take, Oxriver og Lundum Lystfiskersø. Der er sikkert mange andre steder, men det er dem, som jeg lige kender til, da de ligger i mit nærområde. God fornøjelse og knæk og bræk, i jagten på jeres næste fangst, slutter Henrik ”Fiske” Jul.

 

Claw Connector

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This