–  Min kammerat Gaute Hæreid og jeg havde sat os for at komme ud at fiske, så vi havde lejet en båd i Trondheimsfjorden, fortæller Lasse Hanssen. Ude på pladsen lå vi helt i læ, hvor vi kunne fiske helt perfekt på 400 meters dybde.

– Vi gjorde vores stænger klar, og sænkede agnene ned på bunden. Der skete ikke så meget de første par timer. Pludselig mærkede jeg et underligt hug og noget tyngde i den anden ende, men det lykkedes mig ikke at kroge fisken.

– Efter cirka seks timers fiskeri, fik jeg igen et hug, hvor der tikkede cirka en meter line af på knarren. Jeg tog stangen op, ventede lidt og gav tilslag. Det føltes mega tungt i den anden ende, og der var igen tvivl om, at dette var en stor fisk, som ikke ville op. Efter et minuts hårdt pres fik jeg dog løftet fisken op fra bunden, og jeg var stadig ikke i tvivl om, at det var en rigtig god fisk.

– Undervejs op tog fisken et par mindre udløb, og efter et kvarters fight, kunne vi juble over en usædvanlig flot sortbuget rokke i overfladen. Gaute sikrede den perfekt uden for båden, før vi sammen fik løftet den op, og stemningen var helt magisk! Den flotte rokke blev vejet til 18,5 kilo. Fisken var 145 cm lang og 101 cm bred. Efter et par hurtige fotos blev rokken genudsat.

– Sortbuget rokke hedder på latin Dipturus nidarosiensis. Nidaros er et gammelt navn for Trondheim og nidarosiensis hedder den, fordi det første kendte eksemplar blev fanget i Troneheimsfjorden i 1800-tallet og officielt anderkendt som art i 1881 med dette navn. Arten er yderst langsomt voksende, og der er kun fanget 15-20 sortbugede rokker på stang i verden nogen sinde.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This