– Der er rigtigt godt gang i sommerørrederne for øjeblikket ved Ærø, skriver Jan Pryds til Fisk & Fri. – Efter to dage med 30 graders varme og badevejr var der lidt stilstand på kysten, men forleden nat lovede de ændringer i vejret med en nattemperatur på ”kun” 14 grader og 19 grader om dagen. Vinden skulle tage til, og der ville komme byger. Whats not to like? Jeg stillede derfor vækkeuret til klokken 06.00, hvorefter kaffe og stang røg med i fiskebilen.

– Det startede ud med let sol. Jeg mødte et par fiskere, der havde fisket spottet af uden hæld, og tænkte at det nok ville blive svært. Jeg gik lidt ned af kysten til mine vanlige hot-spots, og BANG så sad der en ca 50cm fuld fed sommerfisk på min Sandeel i Morot Oil UV fisket på min SG4 stang. De er bare så stærke og fighter godt. Fisken blev vel nettet efter fighten, og jeg kunne nu nyde de gyldne farver fiskene begynder at få. De er bare så smukke, og havørreden blev nænsomt sat ud til næste gang.

– 25 meter længere nede af kysten huggede en ny på samme størrelse – igen i super god stand. Fisken, som var 47-48 cm, ville gerne springe fri nogle gange, og det er bare det bedste ved denne årstid. De er så stærke og i god form. Også denne blev nænsomt udsat igen med et tak for fighten. Derefter satte jeg mig op på kysten og nød udsigten. Efter sådan to fine fisk og de oplevelser, behøvede jeg ikke fange flere den dag. Jeg kan jo bare nappe de andre en anden dag.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This