– Vi tog til Skånes sydkyst tidligt i går morges, fortæller svenske Adnan Kundo. – Da vi kommer frem, er der stille vand samt overskyet hele morgenen – og vi fanger intet. Vi ser en enkelt lille fisk springe, og det er det hele. Vi beslutter os dog for at fiske videre, mens tiden går og solen efterhånden begynder at stege fra oven. Umiddelbart inden klokken 12 beslutter vi os for at bytte plads. Da det jo vil blive varmere og varmere, beslutter vi os for at lede efter en plads med dybe ”badekar” tæt på land. Og som sagt – så gjort.

– Da vi kommer frem beslutter vi os for at efterlade nettene i bilen… – og hvad sker der så? Jo – selvfølgelig: Det ender med, at vi oplever sommerens bedste havørredfiskeri midt på dagen! Vi får flere fine fisk samt mister også et par store – inklusiv to som er over 80 cm og 5 kilo+. Begge de store fisk ryger af, da de springer. De fleste af dem, som vi lander, sætter vi ud igen. En helt igennem uforglemmelig dag på kysten.

– Fisken, som du ser på fotoet ovenfor, er 61 centimeter. Den hugger på en sandrevle med en stor mørk tangplet, hvor der er en del bevægelse i vandet. I det fisken hugger kommer der nogle bølger, der er så store, at jeg må hoppe for ikke at blive våd. Fisken, der napper Henrys Skruen på 20 gram som gennemløber, kæmper fantastisk med flere hop samt udløb. Og da vi alle jo efterlod vores net i bilerne, må jeg kane fisken ind – godt hjulpet af de store bølger, slutter han.

Har du selv været på kysten, så send os meget gerne en rapport og et godt foto. 10-15 linjer er fint, og du kan sende tekst og foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This