Morten Lehmann Petersen med sin flotte havørred på 5,6 kg. Heldigvis var Mortens kæreste Christina ude at lufte hunden samtidig, så hun kunne komme og fotografere den flotte fangst.23.09.10 – LILLEÅEN i Østjylland, der er et tilløb til Gudenåen, byder på et spændende fiskeri efter havørred og laks. Morten Lehmann Petersen fra Søborg var på fiskeri efter havørred søndagen efter den store Gudenåkonkurrence, hvor Morten desværre ikke selv fangede noget.

– Efter en skuffende Gudenåkonkurrence, for mit vedkommende, måtte jeg tage revanche om søndagen!, fortæller Morten. – Min iver efter at komme afsted til åen var dog ikke stor, da jeg dagen forinden havde fisket i 5 timer uden nævneværdig fangst. Jeg tog det i stedet stille og roligt og ventede til kl. 11.00 før jeg begav mig afsted til det udsete stykke fiskevand opstrøms Hadsten.

Allerede efter et kvarters fiskeri fik Morten et hug: – Selve fighten varede 6-8 minutter, hvorefter fisken lagde sig på siden og virkede klar til landing. Jeg havde kun mit kystnet ved hånden, og det så frygteligt lille ud i forhold til sølvkæmpen i den lille å. Desuden var der ca. 1,5 meter ned til åen fra brinken, og da jeg kunne ikke se bunden ville jeg helst ikke ned i vandet efter den!, fortsætter Morten. I stedet lagde han sig på maven og strakte sig så lang han kunne med nettet. – Jeg kunne lige akkurat nå vandet med halvdelen af nettet, og fik fisken ind så den hvilede på netkanten. Til sin store rædsel så Morten spinneren sætte sig i maskerne på nettet, så nu skulle der tænkes hurtigt for ikke at miste fisken! – Fisken havde heldigvis ikke opdaget at den kun var et spjæt fra friheden, og med frygt for at falde i åen, hoppede jeg lidt ekstra frem og fik fisken til at klappe sammen nede i nettet.

I nettet lå nu en yderst flot havørred i en rigtig fin størrelse. – Der skulle lige gå et øjeblik før det gik op for mig at fangsten var sikret og at kaliberen var af den helt rigtige slags!, slutter Morten. Fisken vejede 5,6 kg fordelt på 75 cm og er Mortens flotteste fisk til dato.

Mon ikke fangsten her gjorde op for det manglende held forrige dag ved Gudenåkonkurrencen! Fisken tog en størrelse 4 Mepps spinner med sølvske.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This