Flere og flere put and take vande udsætter nu solskinsbars, der er super sjove at fange. En af dem, der har haft heldet med sig er Jan Ibsen:

– Jeg havde læst om de nye solskinsbars, der så småt bliver introduceret flere steder i Danmarks put and take vande for tiden, fortæller Jan Ibsen. – Så da jeg så, at der netop var udsætning af dem i Aalsbogård på Fyn, skulle det prøves. Der er dog pt udsat så få af dem, at ingen rigtigt har pejlet sig ind på den rette teknik. Noget tyder dog på, at gummidyr fisket ved bunden er vejen frem. Men – fluefisker som jeg er, skulle fluen i hvert fald prøves.

– Knægten og jeg købte et fire timers kort og gik i gang. Vi spottede en enkelt i det klare vand, der stod lidt passivt imellem vandplanter – ligesom aborrer ville gøre, når der er lavtryk. Knægten prøvede uden held med jig og bagefter med orm som bass’en viste lidt interesse for, men uden at den rigtig huggede.

– Tiden gik og ingen fangede noget, men efter tre timers fiskeri fik en spinnefisker en bass på jig og forlod kort efter pladsen. Nu var vi kun få tilbage ved søen, så jeg lod pladsen være en halv times tid for at give fiskene lidt ro, hvis de nu stod samlet. Fluevalget blev den gode gamle “Dog Nobler” i sort, for den går præcis som en jig i vandet. Med blot 10 minutters fiskeri tilbage strammede linen op som et bundhug, men så begyndte fisken at bevæge sig dybt og tungt. Min første tanke var, at jeg fået fat i en 3-4 kilos regnbueørred, men kort efter røg fisken halvt ud af vandet og bekendte kulør. Nu kom nerverne for alvor, men efter en fin fight kunne jeg håndlande min første solskinsbars i sidste minut.

– Min knægt kunne ikke bære, at han ikke havde fået et hug af en bass, så vi købte to timer ekstra. Kort efter fik jeg hug igen under langsom indtagning, hvor jeg lod fluen synke. Nu var jeg nok blevet lidt for smart, så efter jeg havde fået styr på fisken, rodede jeg med kameraet for at få filmet landingen. Men DET skal man ALDRIG gøre… Pludselig tog fanden ved fisken og i et langt udløb, hvor jeg lagde for meget pres på, røg krogen ud. Totalt ringe af mig, men dagen var alligevel reddet. Min første solskinsbars målte 44cm og vejede 1,2 kg.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This