Vi har lige fået en mail fra Michael Dalager, der netop nu befinder sig ude på Grøn Zone ved Langå.

– Solen skinner, fuglene pipper og det er bare helt fantastisk, fortæller han. – Da jeg kørte afsted tidligt i morges, var der frost, men nu er temperaturen helt oppe i nærheden af de ti grader.

– Normalt plejer jeg at fiske nedstrøms med spinneren om foråret, men der er så meget vand i dag, at jeg valgte at fiske opstrøms med min FC Spinner Compact i gul/sølv. Efter lidt tid kom jeg til et udhængende træ, hvor jeg kastede min spinner helt perfekt tæt ind langs med brinken. Spinneren gav den ønskede reaktion, og et splitsekund efter kom hugget hårdt og kontant.

– Fisken leverede en forrygende og tung fight med masser af de klassiske hårde hovedrusk. Jeg måtte prise mig lykkelig over, at jeg denne gang havde husket fangstnettet, for det er ikke ligefrem altid, at jeg har det med. Inden længe kom laksen sikkert på land, og fisken, der var 91 centimeter, har nok vejet i omegnen af de syv kilo. Grejet var en St Croix Legend Elite 9 fod (EC90MHF2) fisket med et Daiwa Zillion HD hjul og 0,20 mm fletline. Jeg plejer at benytte monofil line og kaste nedstrøms her i det tidlige forår, men opstrøms kast og fletline fungerer fint under disse forhold, blandt andet fordi den tyndere fletline, gør det lettere at få spinneren ned i vandsøjlen. Hvilken dejlig forårsdag, slutter han.

Er du selv ude ved lakseåen, så husk at sende os en mail og et foto, hvis der sker noget spændende.

 

Friluftsland sommer

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This