Max Theodor Bartholin Johnsen har virkelig givet den gas på kysten de sidste par måneder med sin fluestang, men på trods af store anstrengelser, har han ikke landet en eneste fisk på 14 ture. Men i dag lykkedes det:

– Klokken fem i morges stod jeg op og kørte til Vestsjælland med min kammerat Albert Basse Bruun Nielsen, fortæller han. – Albert havde lige havde fået kørekort, så det blev en spændende tur, men til sidst kom vi frem til kystpladsen. Efter blot ti kast fik jeg et solidt hug på fluen, men til at starte med troede jeg faktisk, at det var en stor nedfaldsfisk, for den kæmpede så underligt.

– Efter et stykke tid kom den tæt på og blev skræmt af Albert med nettet, og så kan det nok være, at piben fik en anden lyd, fortsætter Max. – Fisken gik fuldstændig amok samt tog det ene vilde udløb efter det andet, og så fandt vi ud af, at det faktisk var en flot blankfisk. Da den kom tættere på, piskede den rundt imellem os helt tæt på, så det var om at samle benene, så den ikke fik forfanget og linen kludret op. Til sidst fik Albert landet fisken sikkert i nettet. Den flotte havørred viste sig at være 63,5 centimeter og 2,8 kilo. Den flotte fisk huggede en hjemmebundet pink variant af Pattegrisen.

– Basse fik en undermåler og missede en ret god fisk lidt senere, så vi fik ikke mere på turen. Men hvor var det bare fedt at fange noget efter så mange nul-ture! Mange af mine venner er lige blevet 18 år og har lige fået kørekort, så nu bliver det meget lettere at komme ud. Nu skal jeg for alvor til at fiske amok, slutter Max.

Max, som er 16 år, går til daglig i tiende klasse på Ålestrup Naturefterskole på fiskelinjen, hvor han fisker meget efter havørred om sommeren i Simested og Lerkenfeldt Å.

 

Tradea brugt fiskegrej

 

2,8 velfortjente kilo sølv efter 14 nul-ture

2,8 velfortjente kilo sølv til Max Theodor Bartholin Johnsen efter 14 nulture.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This