– Nicka Hellenberg fra de svenske Team ABU Garcia Sweden, er en alsidig predator- og medefisker, men er også en af de mest erfarne og entusiastiske kystørredfiskere i Sverige. Nicka, der bor på øen Gotland i Øsersøen, tilbringer virkelig meget tid lags øens 800 kilometer lange kystlinje, hvor der er et suverænt godt kystfiskeri med gode chancer for nærkontakt med grov havørred. På øen er hovedparten af fangsterne vildfisk fra de selvreproducerende stammer.

– Selvom de fleste kystørreder er vildfisk, fik Nicka her den anden dag en udsat havørred, der ligesom de svenske laks i Østersøen normalt kendes på, at de mangler fedtfinnen.

– Jeg havde fisket en hel dag, hvor jeg kun havde fået én lille fisk og enkelte kontakter, fortæller han til Fisk & Fri. – Jeg havde egentlig planlagt at tage hjem, men tænkte så at jeg lige ville prøvet et sidste sted, som burde kunne give fisk under dagens forhold. Og ganske rigtigt – pludselig fik jeg et solidt hug fra en mega stærk fisk, som leverede adskillige hop og udløb, inden jeg til sidst kunne lande den grove havørred, som viste sig at være 76 centimeter lang og 5,23 kilo.

– Normalt er hovedparten af mit kystørredfiskeri catch & release, men af og til napper jeg en udsat fisk, som fx denne flotte havørred, der kommer til at passe perfekt på julebordet.

– Havørredfiskeriet på Gotland bliver mere og mere populært. For at beskytte ressourcen og skabe en god forvaltning af bestanden, har Sportfiskarna på Gotland i samarbejde med lokale aktører, fiskeklubber og andre skabt en helt ny informationsside med film, tips, regler og diskussion om eksempelvis etik inden for sportsfiskeriet. Tanken er, at den skal bidraget til at øge folks viden om fiskeriet til glæde for både lokale og turister. Havørreden er en yderst værdifuld ressource, som vi må værne om – og vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt genudsætter de fleste af de vildfisk med fedtfinne, som man fanger, slutter Nicka.

Du kan læse mere om det Gotlandske havørredprojekt her:  www.fiskelandgotland.se 

https://www.friluftsland.dk/

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This