Med solen som energikilde sejler GreenWave 515 dig tæt på unikke naturoplevelser.

12.2.11 – EN AF ÅRETS store nyheder på Fredericia Boat Show den 25. til 27. februar og den 3. til 6. marts 2011 er de lydløse, forureningsfrie, CO2-neutrale solbåde, der skabt til komfortabel sejlads uden at genere naturen.

Forestil dig en sommerdag på søen eller fjorden. Luk øjnene. Tænk dig, at alle motorlyde er væk – naturens lyde blandes kun med en svag summen fra en elmotor – og vandets skvulpen om båden. Sådan er oplevelsen i en solbåd. Båden fremdrives af en elmotor, som får sin energi fra en batteribank. Batterierne lades helt eller delvist af solpaneler på båden.

På Frederica Boat Show vil du kunne se en soldrevet skærgårdsjolle. Solbaaden.dk har valgt at satse på både fra den svenske producent Gaptec samt to tyske solbåds-kontruktører, Solar Water World og Kopf Solarschiff. Alle er velrenommerede firmaer med stor ekspertise i det maritime område såvel som el- og sol-teknikken. Modellen der vises frem til messen er Greeenwave 515 ESR, der er udstyret med en 2 kW Torqueedo-motor og sejler op til 6 knob.

Samtidig er Greenwaven og de andre solbåde praktisk talt vedligeholdelsesfrie. Hverken skrog, motor, batterier eller solpaneler kræver vedligeholdelse hen over året, og da der ingen udgift er til brændstof, olieskift eller service, er eneste driftsomkostning på båden en udskiftning af batterierne med 5-8 års mellemrum, afhængig af forbrug. Greenwave 515 ESR koster fra cirka 123.000 kroner inklusiv moms.

Læs mere om Frederica Boat Show på www.boatshow.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This