Rimten – alias strandkarpen – findes lige nu overalt langs den åbne kyst i de mere brakke dele af Østersøen. Lige fra den sydelige del af Øresund til Falster kan man finde den – både på den åbne kyst og inde i de mange småhavne.

I de små havne er de ofte lette at spotte, fordi der er læ og vindestille – samtidig med, at man står højt nok til let at kunne se fiskene – især hvis man har polbriller på. Netop disse to ting gør det oplagt at sightfiske eller dappe dem, hvilket er et super underholdende og sjovt fiskeri, der både kan bedrives med brødfluer på fluestangen – eller med rigtigt toastbrød og medegrej.

– Vi har netop fået en melding fra Martin Andersen, som lige nu er helt oppe at køre over dette fiskeri, hvor han iført badebukser, UL-grej og toastbrød har haft det sjoveste fiskeri med masser af action: – Fiskeriet er helt vildt lige nu, og der er masser af rimter i min lokale havn – ofte fisk i omegnen af de to kilo. Jeg har fået dem op til 2,3 kilo, men jeg har også set større. Nogle gange kan man få dem til at tage brødet direkte på overfladen, mens man andre gange – typisk hvis de bliver lidt mere sky – skal presse brødet sammen så det synker en anelse – for at få dem til at tage. Husk rigeligt med brød, så du også har til at fodre. Det kan jo ske at mågerne raider din fodring, og så er det godt at have rigelige forsyninger med sig.

Du kan også læse mere om rimtefiskeri her.

Rimten kan også fanges på UL-spinnegrej. Læs mere her.

 

Friluftsland udsalg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This