– Min kollega Dennis og jeg tog begge en fridag fredag, da FCOO lovede okay havvejr! – Vi skulle for første gang ud på havbars jagt i båden. Forventningerne til fiskeriet var ikke store, men at vandet skulle blive sejlbart hele dagen, var jo en ren opfordring til et forsøg. Vi håbede selvfølgelig begge meget på at kunne lande vores første bars begge to! 

– Vi kørte hjemmefra, kl 03.40 med kurs mod Hanstholm. Da vi havde fået båden i vandet, stak vi mod en lille plads, vi skulle have udforsket. Den gav desværre ikke det store (læs:ingenting). Derefter rykkede vi direkte mod Bulbjerg, Lild strand og Vigsø bugt stykkerne, da de jo er en stribe drømmepladser at udforske fra vandsiden!🧐 Crestlineren tog de små 17 mil fantastisk, og inden længe var vi fremme ved den store fremtronende klint, bunkerne og de store rev. SideView på ekkoloddet afslørede hurtigt, at der er afsindigt meget struktur, rev og store sten i området. Et sandt mekka for fisk. Dog skal man være påpasselig når man sejler i området!

– Dennis og jeg have længe snakket om Bars-fiskeriet, og vi VILLE bare ud i båd, da vi altid hører ”at de går lige udenfor kastelængde”. Vi havde også hele tiden haft en plan om at gribe dem an på en mere ”bass/aborre-agtig manér” i forhold til det man normalt ser rundt omkring herhjemme. Ikke fordi, gennemløberen fejler noget som helst, men tanken om at fiske bars på twitchbaits, jerkbaits, jigs og let udrustning var for fristende! Vi havde dog også en havørredkæp med en gennemløber på med ud.

– Vi lagde os på indersiden af yderste revle og så næsten straks aktivitet i overfladen. De flyttede sig hurtigt omkring, og fiskene var her, der og alle vegne. Vandet var klart og flot, med bølger på omkring halvmeteren. Dog var der nogen halvstore dønninger vi måtte vi finde os i. Elmotoren skulle arbejde for at holde os på spot-lock anker, men det var intet problem. Der var næsten en fornemmelse af tropefiskeri i det klare vand omkring store rev og sten, der stak over vandet – godt og grundigt mixet op med havbarsens enorme temperament! Der var budt op til dans!

– Fiskene var svære at følge, men det var et vanvittigt sjovt fiskeri! Vi fik hurtigt hul på bylden. Først jeg med en hornfisk, men i kastet efter var Dennis’ lette udrustning allerede under testfasen af en hidsig bars! Kort efter kunne vi nette vores første bars til gigantisk jubel for os begge! Vi gjorde det fandme!

– Hvad vi ikke havde forventet var, at i løbet af formiddagen var vi på 15 stk, hvor Dennis tog den største på 57 centimeter, og min største var på 50 centimeter. Vi havde mange følgere og hug, men fiskene var hurtige til at flytte rundt i området! På turen havde flere episoder, hvor vi oplevede dobbulthug. Ja man kunne, hvis man var hurtig, et par gange knalde to bars i to kast i rap. Derudover smed vi flere store, som i altså rigtigt store! Dem måtte vi kalde vores overmænd i dag – hold da k… nogen kraftbomber! Men vi kommer igen!

– Jeg fiskede rigtig meget med en 12,8 cm twitchbait på små 30 gram (Gunki Gamera 128 SP), hvor Dennis kørte 100% jigs til Barsen – Han havde godt gang i dem på Gunki G’bump i 10,5 cm på et 15 grams hoved.

– Det er simpelthen noget af det fedeste fiskeri jeg nogensinde har dyrket, lige meget hvor i verden vi snakker. Vi fik også et par stykker på Savage Gears 27 grams Sandeel, i tobis farve. Den var god at have på en havørredstang liggende rigget op, klar til at kaste mod fisk i overfladen, der var langt fra båden, hvor de andre teknikker var bedst når vi først havde fundet fiskene eller noget struktur, der holdte dem for en stund. Farverne vi fiskede med, var blå og sølv samt naturtro farver med nogen flash. 

– Dagens underligste oplevelse må have været en slange der kom forbi os derude. Det kan have været en hugorm – med det ved jeg ikke så meget om. Men den lignede ikke umiddelbart et dyr i nød. Mon den endte som den bars-snack? Da fiskeriet døde ud, stak vi et smut længere ud og lagde os på et vrag, hvor vi fangede lidt torsk og en enkelt lubbe til kødgryderne. Derefter stak vi snuden i havn, helt møre af sol, salt, bars og bølger.  Sikken en jomfrutur og en fantastisk dag på Das Westcoast!

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This