Klokkens seks i morgens blev der ud for nordnorske Sørøya landet en helt fantastisk 228 centimeter helleflynder af fiskeguide Kristoffer Nordvall på død agn:

– Min kollega Daniel Lindblom og jeg havde været ude at fiske under midnatssolen siden klokken 21 i går aftes, og klokken seks i morges faldt dunderhugget over 45 meter vand 30 sømil ude fra Sørøya, beretter han til Fisk & Fri over telefonen. – Jeg fiskede min agn helt nede over bunden, så der var laaaang vej op for den kæmpestore helleflynder, der fightede i 20-30 minutter, inden vi fik den op til bådsiden.

I alt fik de to rutinerede guides 8 flotte helleflyndere – inklusiv fisk på blandt andet 130, 146, 140 cm – og så selvfølgelig den helt store. Under landingen kom Daniel Eriksson fra Camp Halibut os til hjælp, da han fiskede lige i nærheden. Den kæmpestore helleflynder, som lod sig friste af en død kuller, er ud fra helleflyndertabellen estimeret til 163,9 kilo! Fisken blev naturligvis genudsat.

Daniel og Kristoffer arbejder til daglig begge som havfiske guides for Sørvær Gjestehus.

Tidligere i dag landede Daniel Eriksson fra sin båd en anden vildt flot helleflyder på 201 kilo for Josephine Eriksson– en fisk vi viser fotos af senere i dag. Det er så vidt vides den største helleflynder landet af en kvinde nogensinde.

 

Jans Lystfiskershop

 

Kristoffer Nordvall fra Sørvær Gjestehus, Sørøya - med sin 228 cm helleflynder.

Kristoffer Nordvall fra Sørvær Gjestehus, Sørøya – med sin 228 cm helleflynder.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This