– Det er ikke lang tid siden, at jeg afsluttede min sidste eksamen på HTX, og det skulle selvfølgelig fejres med en aftentur, ud efter nogle store søørreder på den lette fluekæp, skriver Johannes Thorbjørn Hansen til Fisk & Fri. – Efter en times fiskeri, hvor solen lige så stille forsvandt ned i horisonten, kom et kontant hug fra en stor søørred. Efter en lang og hård fight, med flere spring ud af vandet, kunne jeg til sidst nette denne 65cm søørred. Efter et par hurtige billeder svømmede den videre, så nu var jeg godt tilfreds og klar til nogle dages studenterkørsel.

– Efter to dages studenterkørsel og fest på den sidste dag, som sluttede ved solopgang, var jeg godt smadret. Samme dag skulle jeg op til dimission med omkring tre timers søvn i bagagen. Efter dimissionen skulle der selvfølgelig hygges lidt med venner og familie – og der skulle spises lidt god mad. Det bedste var dog, at jeg lige kunne nå et par timers fiskeri, inden det blev mørkt.

– Efter en times tid mærker jeg det første kontante hug helt inde ved sivede, men den blev desværre ikke kroget. Måske skyldes det den langsomme reaktionsevne og mangel på søvn… Aftenen var dog stadig ung og jeg fortsatte i troen på endnu et hug, og søen belønnede mig heldigvis ved det næste spot. Efter få kast på det nye spot kom der nemlig en stor søørred og tog fluen få meter fra land. Den var tung og havde masser af power. Da den kom helt tæt på, kunne jeg se, at den var rigtigt stor, men også ekstrem flot. Til sidst fik jeg presset fisken ind over netkanten, og lykken spredte sig i hele kroppen. Fisken målte 66cm og tangerer derfor min PR på søørred, slutter han.

Søørred kan blive temmelig store under de rette omstændigheder. Læs historien om den største danske søørred fanget nogensinde her.

 

Tradea brugt fiskegrej

 

Johannes med sin søørred på 65 centimeter. Overst den nye PR på 66 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This