– Jeg startede ud med at mødes med min kollega, Mike Koch og hans tvillingebror klokken 06.30 i Silkeborg, hvor geddepremieren stod for døren, fortæller Mikkel Qvist Thomsen. – Der havde de i forvejen affisket området omkring stryget, men desværre kun haft en fin aborre på land. Vi valgte derfor at prøve omkring Viborgbroen, men kun jeg mærkede en gedde i et par sekunder, før den hoppede af igen.

– Mike og hans bror, valgte derefter at køre hjem, da jeg besluttede at gå op til stryget igen, fortsætter han. Sidste år fik jeg en gedde på 9,4 kg på selvsamme sted, så ville lige op og se, om jeg kunne få den på krogen igen. Jeg riggede derefter om til jerkbait og kastede ud langs broen. Lod den lige synke 10-15 cm, inden jeg kun nåede at rulle en halv gang ind på hjulet, før jeg mærkede fisk. Som man plejer at gøre, når man mærker fisk, giver man jo et lille modhug, og jeg kunne straks mærke, at der var liv.

– Tænkte i første omgang, at det var en lille gedde på 3-3,5 kg, da den egentlig ikke føltes så tung. Jeg fik efter et par minutter fisken ind på lavt vand, hvor jeg til min store overraskelse kunne se, at det bestemt ikke var en gedde, men derimod en søørred. Efter det, vil jeg indrømme, at jeg gik en smule i panik, da jeg aldrig med egne øjne har set en så stor vild ørred før. Efter yderligere et par minutter fik jeg endelig halet den i nettet, hvor jeg desværre efter afkrogning kunne konstatere, at det havde kostet et par gællestave, så den blødte kraftigt.

– Jeg besluttede mig derfor for, at den skulle hjemtages, da jeg ikke mente, at den ville klare sig. Fik med rystende ben og galoperende hjerte, hurtigt målt og vejet drømme fisken. Det var min første vilde søørred på 5,02 kg, som var 69,5 cm lang. Og det var så enden på en fantastisk 1. maj med en fantastisk bifangst. 

Hvordan fik din egen geddepremiere? Skriv til Fisk & Fri på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland udsalg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This