– Mit fiskeri startede stille og roligt omkring klokken 10:30, fortæller Johannes Thorbjørn Hansen. – Vejret var en blanding mellem sol, regn og 7 m/s vind. Jeg valgte at binde min trofaste Wolly Bugger på forfanget, da den aldrig havde svigtet mig før. Efter en times fiskeri gik jeg hen til et spot, hvor jeg før havde haft held, når vandtemperaturen var begyndt at blive høj. Jeg sneg mig ned til vandet på mine knæ for ikke at skræmme den ørred, der potentielt kunne stå dernede. Efter en del kast så jeg en gyldent flash ved min flue, og jeg troede først, det var en smolt, da den virkede meget lille. Jeg tog et kast mere, hvor jeg lod fluen synke, og der skulle ikke mere end et indtag til, før linen strammede op, og den fisk jeg troede var lille, vidste sig at være en 45-48 centimeters skønhed.

– Efter et par hurtige billeder og en skøn genudsætning skulle jeg lige sidde og sunde mig lidt. Jeg besluttede mig for at fiske lidt videre, så jeg gik hen til et spot, hvor jeg for et par år siden havde mistet en stor fisk. Der skulle ikke mere end ét kast til, før jeg mærkede et forsigtigt hug, og en stor hvirvel kom til syne. Det var en god fisk. Jeg blev stående og prøvede flere gange at få den i tale, men uden held.

– Jeg fiskede videre i håbet om, at en anden ørred ville være i hugget, men der skete intet. Jeg besluttede mig derfor efter en halvanden times fiskeri at vende tilbage til den fisk, jeg missede. Jeg tog et enkelt kast, og linen blev næsten revet ud af mine hænder, da en stor søørred huggede på min flue. En intens fight startede, hvor fisken havde kontrollen. Den valgte flere gange at tage vilde udløb ind i sivene, og det kunne derfor nemt have endt med en mistet fisk, men den var heldigvis kroget perfekt lige i saksen. Efter en lang intens fight kunne den landes sikkert i mit net. Fisken målte jeg til 59 centimeter, og efter et par hurtige billeder svømmede fisken videre.

– Egentlig var jeg utroligt glad, og havde fået meget mere end hvad jeg havde håbet på. Jeg ringede til min gode ven Niels for at fortælle om min fangst. Da jeg sagde til ham, at jeg ville tage hjem, sagde han: – Klokken er kun 13:00; du kan ikke tage hjem, før du har fanget en til.

– Han overbeviste mig, og jeg fiskede videre. Jeg kom nu til spottet, hvor jeg fangede min PR sidste år. Spændingen var derfor ekstra stor. Efter flere kast uden held hev jeg fluen op af vandet, men i det fluen blev hevet op, sprang en stor søørred op af vandet og åd min flue i luften. Ude af stand til at forstå, hvad der skete, krogede jeg fisken, og en ny fight begyndte. Fighten forløb ubesværet, og fisken blev hurtigt landet. Det var en rigtigt fin søørred på 55 centimeter, som nu lå i mit net. Fisken kom hurtigt ud igen, og den svømmede eksplosivt ned i dybet.

 

Hvidovre Sport

 

Johannes Thorbjørn Hansens smukke sørred taget på fluen Wolly Bugger, der er en klassiker til søørred.

Johannes Thorbjørn Hansens smukke sørred taget på fluen Wolly Bugger, der er en klassiker til søørred.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This