– Jeg har været så heldig at blive ambassadør for OGP, men med en bil, som desværre er brudt sammen, har der ikke været meget fisketid, fortæller Jimmy Overby Storm. – Men forleden kunne jeg endelig låne min kærestes bil og få noget frisk luft på den fynske kyst.

– På forhånd havde jeg besluttet mig for at fiske med et lille gennemløbsblink, der hedder Skruen, i hvid og pink. Et blink som kan fiskes langsomt, og tidligere på året har givet mig rigtigt gode oplevelser. Pladsen jeg besøgte var en typisk vinterplads med masser af drænvand og klinter. Den første halve time var der ikke meget liv at se eller mærke. Men ud af øjenkrogen så jeg en fisk vise sig langt ude. Mit blink nåede nærmest kun at ramme vandet, inden fisken huggede. Snart efter gled et smukt eksemplar lige omkring de 50 cm i nettet, og blev nænsomt sat ud igen.

– Her om vinteren er det sjældent, at de er alene, så jeg begyndte hurtigt at fiske videre. 10 minutters tid senere, så jeg en stor fisk jage mit blink helt oppe i overfladen. Desværre ramte den fine fisk ved siden af og først helt inde ved mig svømmede den stille og roligt ud igen. Til mit held, nåede jeg at se, hvad vej den svømmede, så jeg kastede hurtigt ud efter den igen. Da blinket nærmede sig igen, kom fisken med fuld kræft og huggede.

– De næste 15 minutter var min puls på max, og fisken var mere over vandet end under. Havørreden gav en vanvittig fight, og da fisken endeligt lå i nettet, gik det op for mig, at det var en smuk overspringer tæt på de fire kg: En kæmpe oplevelse jeg aldrig glemmer. Det er oplevelser som denne her, der gør, at jeg igen og igen traver rundt på de fynske kyster i al slags vejr.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This