– Yderkysten fisker godt lige nu, fortæller Michael Koch Simonsen. – Jeg havde derfor besluttet mig for at give yderkysten en chance den anden dag, hvor der var godt gang i vandet. Der var både bølger og en god strøm i vandskiftet, der var faldende fra højvande. Vinden skulle være fra NV, der er en god vind som højrehåndet fluefisker. Virkeligheden var dog en anden, da vinden tit følger skrænterne, og jeg fik derfor vinden over højre skulder i stedet, men det gik OK med baglæns kast.

– Jeg fiskede området grundigt af og fik også et par tilbud, som ikke blev hængende. Det var lidt svære forhold med store bølger, og selvom jeg fiskede med en intermediate line, kneb det med at holde kontakten til fluen. Ved pynten tæt på fredningsbæltet var forholdende bedre, og jeg kunne lægge fluen ud over de mørke bælter.

– Helt ude i enden af et godt lange kast, huggede en fin ørred – hårdt og kontant og efter en kort fight med et par spring kunne jeg lande en sølvblank havørred på 48 cm. Denne fisk skulle med hjem, da fruen havde bestilt fisk.

– Godt tilfreds med dagens resultat, sad jeg på en sten og nød fisken samt en cigaret, og var egentligt opsat på at tage hjem. Meen, der var nogle “forkerte” – dvs helt rigtige bevægelser ude i bølgerne foran mig, så det skulle da lige prøves. Og i første kast var der noget, som pillede. I andet kast gentog det sig, og efter et hurtigt og langt træk , lod jeg fluen dale mod bunden 3-4 sekunder, hvorefter jeg straks jeg begyndte indtagningen igen. I det samme knaldede en havørred benhårdt på fluen, og den røg i luften med det samme. Vi var ikke helt enige om, hvad vej den skulle, og den tog både små udløb og sprang en enkelt gang igen, men måtte til sidst glide op på stranden, med hjælp fra en god bølge. Havørreden var en 56 centimeters fuldfed sølvblank med det særlige violette skær over ryggen. En fantastisk flot overspringer, som nu skal en tur i rygeovnen og koldryges. Den “lille” forærede jeg til gårdejeren, som er så venlig at lade mig benytte deres grusvej samt lade mig parkere på deres grund.

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This