Rino Hansen fisker mest på Sjællands nordkyst – og under normale forhold sker det med fluestangen. Men når det har blæst hårdt fra vest-nordvest et stykke tid, så kan det være svært at fiske effektivt med fluestangen.

Sådan har det været for Rino de sidste par dage, og selvom vinden i dag tog en mere sydlig drejning, var der stadig så meget bevægelse i vandet, at han valgte spinnestangen. – Der var en del gammel sø fra i går og en også noget skidt i vandet, men det lykkedes mig at finde et par klare lommer, hvor jeg kunne fiske, fortæller han. – Jeg gik ned over et godt stræk uden at få hug, men på vejen retur fiskede jeg over samme spot igen og fik et rigtig godt hug på mit ti grams pladeblink Atomskeja i kobber/rød. Fisken, som var 65 centimeter fightede fint, men måtte bide i sandet til sidst.

– Selvom om der er faldet nogle gode fisk af, så har fiskeriet på nordkysten faktisk være svært i perioder, siger Rino. – For at være mere præcis har det helt generelt været virkelig ringe, men det er ikke, fordi fiskene ikke er der. Der har simpelthen være dage, hvor det nærmest har kogt med fisk, som bare ikke ville bide. Jeg har ikke et forgyldt facit på årsagen, men det kan måske være, at der på grund af varmen har været mange mysider i vandet, som kan gøre fiskene meget selektive og svære at fange på de lidt mere normale større agn. Vi har ihvertfald set mange mysider – eller pungrejer, som de også hedder – helt inde på det lave vand. Og – vi har også set en del havørred taile helt inde på det lave vand, så mon ikke der er noget om snakken. Både flue og spinnefiskere har måttet kæmpe en del for at få fisk heroppe på det sidste, men fordi der er så mange, der fisker, så bliver der selvfølgelig også landet en god fisk i ny og næ af dygtige eller heldige lystfiskere, slutter Rino sin beretning fra den sjællandske nordkyst.

Husk at tippe Fisk & Fri, hvis du får en god fisk på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This