– Jeg har været på endnu en dejlig aftentur på stranden den sidste time op til solnedgang, fortæller Per Rømer Clausen. – Og det var med en mere dramatisk afslutning, end jeg har været forvænt med i lang tid efterhånden, synes jeg. Vandet var klart og blankt i den svage fralandsvind, men der kom fine små tunge dønninger ind. Jeg fiskede hurtigt fra Antoinette til Villa Nova-revet. Ved revet så og mærkede jeg antydningen af fisk.

– På vej tilbage havde Jakob Lenz også set fisk ved Hvide Odde, men ikke nogen der ville noget. Jeg gik ned til Næbbe Bugt, så langt det er til at gå for stensætninger. Neden for Antoinettevej vadede jeg lidt ud til en sten, hvor der også kan fiskes ned langs stensætningerne. Der var en god fisk, der viste sig i overfladen ca. 20 meter ude, men et par målrettede kast gav ikke noget. Lidt efter i et kast til venstre ud for stensætningerne, fik jeg ideen om at prøve et rigtigt spinstop, og ikke bare de smånøk jeg havde brugt indtil videre.

– Jeg stoppede indspinningen fuldstændig, og så kom der ellers bare et kontant hug fulgt op af et langt udløb, hvor det første lange stræk foregik i overfladen. Og så slog den sig ellers løs med lange udløb både mod syd og nord langs brændingen. Men godt kroget på kølpirken endte den alligevel i strandkanten, hvor et kort træthedstegn blev signalet til at hale den op med næste dønning. Nu er den blevet forfremmet til ”Jule-røgeren”.

 

Nordic Outdoorshow 2022

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This